Mogyorókrém-recept (vagy lassan ismertebb nevén: nutella) volt már az Időtetriszen, most jöhet ez a kevesbé népszerű, sőt, inkább megosztó és kissé talán lenézett, sokszor csak kenyér és lekvár közé dugott sós-édeskés krém avagy peanut butter. Aki szereti, általában kissé ki van akadva rajta, miért ilyen drága, nekik az a jó hír van, hogy csak mogyoróból is pikk-pakk el lehet készíteni egy aprító segítségével és így töredékáron jutunk hozzá, legyen csak a polcon finom mogyoróvaj. Most kapott még egy kis mézet és olajat is, lássuk, hogy is.
Aprító híján botmixerrel estem neki, ezzel egy kicsit lassúbb a dolog, mert azt pihentetni kell, nehogy leégjen, ráadásul nehezebb is elérni a teljesen krémes állagot – ez nálam nem volt gond, mert amúgy is a crunchy, azaz a darabos mogyoróvaj ízlik jobban. Miközben daráljuk, a mogyoró elkezdi kinyomni magából a saját olaját és ettől lesz igazán krémes.
![]() |
Méz, növényi olaj és mogyoró |
![]() |
Nem túl dekoratív, de nagyon finom a házi mogyoróvaj |
Végre cukkini is van, lehet készíteni a mogyoróvajas zöldségeket is, de volt már itt szó mogyoróvajas kencéről is.
Szeretitek a mogyoróvajat?