ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Esőnapi játék a nyaraláson: a párhuzamos kicsi világ felfedezése

2013. július 03. - időtetrisz

Nem mondom, hogy a kéthetes nyaralás totális kudarcba fulladt az idő miatt, de azért voltak olyan napok mikor kicsit izzadni kellett azért, hogy valami értelmes elfoglaltságot találjak arra az időre, amíg a nyaralóban kellett maradnunk a rossz idő miatt. Mit játsszunk játékok nélkül? Adott volt egy rendezett nagy telek, melléképületekkel. Fedezzük, fedeztessük fel a kert apró élőlényeit a puha tapintású mohától a pókhálón keresztül egészen a rigófészekig. Mert ilyet is találtunk. Közben a kicsik észrevétlenül megtanulják, hogy van egy párhuzamos kicsi világ is, és persze érdemes nyitott szemmel járni. Minimum egy órára biztosan leköti a gyerekeket, ráadásul a felnőttnek is izgi kaland (nekem legalábbis az volt). Kettő éves kortól ajánlom.





Önállóan fedezte fel, hogy éjjeli lepke fulladt az eredetileg darázselterelőnek, végül azonban hangyaitatóként funkcionáló (tényleg körbeállták és egész nap lefetyeltek) tálkába.


A melléképületbe mindig érdemes bemenni, jó eséllyel találunk felfedezni való pókokat (mi többféle fajtájút is találtunk), pókhálót, mindenféle érdekes bogarat. Ezt sem én mutattam.


A pókháló


Megnéztük milyen puha az igazi moha a fenyőfa alatt

Rigófészket találtunk az egyik fán, a tojó éppen benne ücsörgött


A hálás hallgatóságnak azt is megmutattam, érdemes felborítani a köveket, ha érdekes élőlényeket keresünk. Volt itt béka, pók, meg az a kukac alakú izé ami mindig a kövek alatt éldegél. Egy szűrőbe növényeket is gyűjtöttünk, bár az nem nyűgözte le annyira az etológus urat, mint az állatok felfedezése. 

Témába vágó poszt:

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr318803072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása