ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Utazó parfüm: hogyan készíts kis kiszerelést kedvenc illatodból?

2013. augusztus 16. - időtetrisz

Pár hete elkezdtünk posztolni mindennapi egyszerű megoldásokról, gyakran szabadkozva, hogy mivel olyan pofonegyszerű trükkökről van szó, talán sokak számára már ismerősek is. Újra csak a saját sztorim a referencia: régóta kerestem erre megoldást, igaz főleg fejben, de amikor a kezembe vettem az üveget, akkor lett csak meg. Hátha jól jön másnak is, még idén nyáron, repülőút, csomagolás előtt, amikor mindenből minél kevesebbet kellene vinni magunkkal – többek között parfümből is.

Házi készítésű, illóolajokkal illatosított parfümökkel is kísérletezünk már, és azóta sok régi kedvenc parfüm illata ma már súlyosnak, nehéznek és már-már irritálóan erősnek hat, de van pár könnyed eau de toilette, amihez rendületlenül ragaszkodunk. A helyzet adott: egy nagyobbacska, 100-150-200 ml-es, netán vastagabb falú üveg, amiből alig néhány fújásnyit fogunk használni pl. egy nyaraláson, mégis az egészet magunkkal kell vinnünk, kevés márkából elérhető ugyanis a – rendszerint jóval borsosabb árú kis kiszerelés. A profi parfümök pumpája nem leszerelhető, az üvegvágás pedig, lássuk be, itt most elég bonyolult lenne.
Hogyan lehetne kivarázsolni belőle egy kisebb adagnyit?
Ha van egy kisebb, üres, utántölthető pumpás spricnink (az első képen látható, ezüst színű innen származik), akkor meglepően egyszerűen át tudjuk bele varázsolni:
Pár fújás, és tele az üveg
Az én spricnimnek (hivatalos nevén: ezüst parfümszóró) kivehető a belső üveg-része, erre lehet ráhúzni a fém külsőt. Ha elég széles a szája az üvegcsének, pár fújással meg is tudjuk tölteni anélkül, hogy melléfolyna.
Voilà!

Repülős tisztasági csomagba, vagy ha csak egyszerűen kézitáskában szeretnénk magunknál tartani – itt a mini parfüm, ingyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr968803178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scent Poetry 2013.08.16. 15:57:46

10 ml-s fújókat lehet még venni a kimérős parfümöket árusító helyeken, pl. Sugár, vagy a Müllerben. Jó fújkodást!

mimimo 2013.08.16. 18:42:38

Köszönjük a perfekt tippet :)

kavics 2013.08.19. 19:47:44

Szia! Még egy tipp, ha nem elég széles a szája a minifújókának: minitölcsér a minifújóba és a tölcséren keresztül telefújkálni. Voilá!Üdv. kavics
süti beállítások módosítása