ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Becsengettek! Összegyűjtött Időtetrisz-tippek az iskolakezdéshez

2013. augusztus 30. - időtetrisz

Hűvösebb reggelek, korai kelés - ó igen, kezdődik a suli (ovi, bölcsi), igaz, addig még két nap van, lehet készülni a füzetcímkékkel, naptárakkal, uzsonnatárolókkal, apróságtartókkal stb. Tippjeink egyszerűek, olcsóak (vagy ingyen letölthetőek) és sk, hasznos megoldások, hogy ne kelljen annyi mindent keresni-kutatni, elrohangálni megvenni, hanem a gyerekekkel együtt készülődni, ráhangolódni.

ceruzatekercs, kajásdoboz, a reggeli feladatok képekben, varázskocka, apróságtartó
A letölthető füzetcímkék lazán felveszik a versenyt a boltival, talán még szebbek és egész biztosan egyedibbek (már ha ez fontos persze). Talán könnyebb kezelni, ha házilag készítetek belőlük matricát.
letölthető vignetta, hurrá!
Órarend, naptár, reggeli feladatsor: mind azt hivatott segíteni, hogy ne feledjük el a feladatokat (sem mi, sem a kicsik) - hát hurrá, ki a fene örül ennek, épp ezért legyenek legalább ízlésünknek megfelelően jól kinéző dolgok.
reggeli feladatsor képekben - hiába, a gyerekek erősen vizuálisak, elkel egy ilyen lista
Kréta- és ceruzatartó nem csak waldorfosoknak: kedves sk ajándék is lehet illetve a posztban jelzett linken a hazai kézműves termékeket gyűjtő oldalon is találtok jó néhány eladó darabot.
ceruzatekercs saját kezűleg
Az a fránya, elengedhetetlen rendszerezés az íróasztal környékén... Nem mindenkinek megy, valljuk be. Persze kapható ezerféle, olcsó és méregdrága egyaránt, most újrafelhasználós ötlet következik: tápszeres- vagy konzervdoboz bevonva, fellógatva lehet a tutiság.
apróságtartó házilag, gyorsan, egyszerűen
A tízórai, uzsonna tárolója mára már annyira nem mindegy, hogy manapság az összes nagyobbacska abc-ben műanyag szendvicsesdobozok, banántartók, zsömletárolók tömkelege található mindenféle színekben, az aktuális legmenőbb rajzfilmfigurákkal matricázva. Namármost, ilyet készíteni is tudunk: a kávészacskó megfelelően strapabíró hozzá, hamar elkészül, de neki lehet állni ikeás cuccokat hekkelni: a kábelkezelő-készlet doboza(!) ideális tárolója a mindenből egy kicsi-típusú kajáknak.
finom, egészséges apróságok a dobozba és ha nagy része elfogy, meg lehet nyugodni
Néhány tipp iskolai hátizsák vásárlásához: nem rajzfilmfigurás, nem pokoli drága egyik sem.
iskolai hátizsákok - online elérhetők (kivéve a Decathlonból való)
És főleg, hogy jól induljanak majd a reggelek, ajánljuk a varázskockát, amivel könnyebben átcsúsznak az elvégzendő feladatok a csakazértis ellenkező kiskorúak rendszerén is, valamint egy kis pörgős zenét, hogy vidáman, megfelelő sebességgel készüljön mindenki az aznapi útjára.
ha a varázskocka osztja a feladatokat, sokkal könnyebb elfogadni

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr208803160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crea Tű 2013.09.04. 14:37:15

Szuper ötletek, köszi. A Varázskockán nem jó a link, mást nyit meg.

sugarcandy 2013.09.05. 08:12:31

Köszönjük szépen! A link pedig cserélve, azt is köszönjük!
süti beállítások módosítása