ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Mindennapi egyszerű megoldások: a bekeményedett bőrtutyi esete

2013. szeptember 11. - időtetrisz

A napokban olvastam ezt a nagyszerű posztot Kucorgó oldalán: egy hiperolcsó, turkálóban talált, kissé romos bőrtáskát pikk-pakk felújított, szuper a megoldása. Aztán hozzám került egy bekeményedett bőrtutyi, ami egy mosástól túlságosan merev lett lett, de egyéb baja egyébként nincs. Éppenséggel akad is itthon méhviasz (a házi testápolóhoz fontos alapanyag), aztán eszembe jutott, hogy talán az olívaolaj is villámgyorsan segít a kiszáradt bőrön, márpedig itt is valami hasonlóról van szó, ezért kipróbáltam. Sikerült.

bekeményedett, deformálódott bőrtutyi gyógyírja az olívaolaj

Tehát adott egy rugalmatlan, bekeményedett bőrtutyi.

Kelleni fog olívaolaj (nálunk a pelenkázón állandó szereplő egy üveg olaj: lehet vele masszírozni, lehet a saját törlőkendőre löttyinteni és azzal pucolni a kicsik fenekét). Szükséges még egy felület, amiről lehet törölni az olajat, hogy ne a pamut szívja magába az olajat, hogy aztán a folttal kelljen majd bajlódni.
A tutyi legyen tiszta, amikor nekilátunk a projektnek. Egyszerű a feladat: löttyintsünk egy kis olajat a bőrtutyira és kezdjük el gyakorlatilag belemasszírozni. Annyit, amennyit felszív - lehet, h ismételni kell a kenést.
Kb. akkor van kész, amikor teljesen puha és élettel telibb lesz a színe - ez utóbbi jelen esetben nem igazán jön át a fotókon, élőben azért látszik a változás, persze az is igaz, itt alapvetően nem esztétikai volt a problémat. Egy világos bőrből varrt tutyin biztosan jobban fog látszani a törődés.
Érdemes néhány órára, napra kitömöckölni valamivel, hogy visszanyerje eredeti formáját (egyébként létezik bébitalp méretű sámfa?) Ebből kiindulva enyhén kitaposott tutyik újraformázására is jelenthet megoldást az olajozás.

Kipróbálnátok? Van hasonló tippetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr698803224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kucorgó anyámkája 2013.09.11. 13:26:41

De aranyos vagy, köszönöm szépen! Szuper az olívaolajos ötlet, meg is osztottam. :)

sugarcandy 2013.09.11. 13:31:32

Megragadott a poszt :) Nahát, köszönöm szépen, ez nagyon kedves Tőled!
süti beállítások módosítása