ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hurrá, kilyukadt! #2 - ne dobáld ki, varrj táskát belőle

2013. szeptember 13. - időtetrisz

Vendégbloggerünk a múltkor már megmutatta, hogy strandlabdából milyen fejfedőt készített, most ennek folytatásaként a kilyukadt strandbármiből készített táskán a fókusz.




Kellékek:
-          kilyukadt strand-cucc;

-          olló;

-          vékony tű és cérna;

-          megfelelő méretű zipzár;

-          kívánt méretű vastagabb szalag vagy pánt;

-          a pánthoz/szalaghoz egy darab erősítő anyag.


A táska készülhet úszógumiból, matracból, felfújható bármiből. 


Úszógumiból kisebb verzió lesz -  gyerekeknek kincshordozásra tökéletes. Labdából akkor lehet a legnagyobb méretet készíteni, ha nem középen vágjuk ketté, hanem a labda egyik „végéhez” közelebb, épp annyira, hogy kényelmesen lehessen bele pakolni (így kisebb cipzár kell majd hozzá). Télen is jó szolgálatot tesz annak, aki usziba jár, a vizes cuccok nem egy sima szatyorban landolnak.


Vágjuk ki/le a kívánt formát. Ha úszógumiból készül a táska, mint a képeken látható mintán, akkor hajtsuk a „visszájára”, varrjuk össze a széleket pelenkavarrással.


Ezután a vállpántot varrjuk bele, ami készülhet bármilyen pántból, megfelelő szalagból. Esetleg előre meg is erősíthetjük a felvarrandó részen valamilyen erősebb anyaggal, vagy egy külön darab úszógumival (lásd képeket; én szúnyogháló darabot erősítettem rá). 

Csak ezután varrjuk fel a zipzárt, amit – természetesen – előre megveszünk a lemért rés nagyságának megfelelően. 

Kész is van!




Témába vág:

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr38803220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása