ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Nyomtatható Földgömb

2013. október 14. - időtetrisz

Kislányommal újra és újra beleszaladunk a Föld dolgaiba: másik ország, másik földrész, repülővel vagy vonattal stb. Időnként idétlenül mutaogatom az atlaszt, amin teljesen értelmetlen formákra rábökök, hogy íme ez Magyarország, a madaraknak meg el kell lapozniuk egészen Afrikáig. Szóval kellett már egy Földgömb.

A "globe" és a "pattern" keresőkifejezéseket beütve elég gyorsan rátaláltam erre a viszonlyag gyorsan elkészíthető, színezhető, kevés papírigényű verzióra.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] SK Földgömb[/caption]

Kinyomtattuk tehát az alapot (mindössze 5 db A/4-es lapra van hozzá szükség), és kezdődhetett a színezés. Annyi volt az instrukció, hogy az összefüggő területek ne legyenek kékek. Egy idő után elárultam, hogy  tulajdonképpen a vizeket színezzük kékre - ezt így szokás. Aztán a felismeréshez, hogy több a víz, mint a szárazföld már nem is kellettem. A vagdosás viszont felnőtt munka. Amíg vagdostam, a készeket (pontosabban azok fülecskéit) a kislányom hajtogatta.

Aztán jön az illesztés és a ragasztás - hát itt elég pontosnak kell lenni, és ezen a ponton jobb, ha a gyerek már messze szaladgál, hogy utána egy pontosan elkészített, klassz Földgömb lengedezhessen a szobájában.

No, a mienk nem egészen tökéletes, de most a célnak megfelelt. Legközelebb azonban komolyan vesszük, hogy az 5. oldalon található köröket keménypapírból vágjuk ki, és a füleken belülre ragasztjuk.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Keménypapír a fülecskék alatt[/caption]

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr638803250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása