ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Baglyos tok okostelefonhoz filcből sk

2013. október 15. - időtetrisz

Az okostelefonok kijelzője úgy tűnik, elég jól bírja a strapát egy ideig, de azért nem árt valamivel védeni őket, főleg a kulcsokkal, aprópénzzel, kifolyó ragacsokkal, matchboxokkal kitömött szülői táskák mélyén nincsenek túl nagy biztonságban. Biztos ez járt Ági barátnőm fejében is, amikor meglepett ezzel az ajándékkal. Amolyen időtetriszesen nem bonyolult, varrógép nélkül is elkészíthetjük.

 

[caption id="attachment_2587" align="alignnone" width="300"]baglyos filctok okostelefonhoz baglyos filctok okostelefonhoz[/caption]

Rajzoljuk körbe a telefont némi ráhagyással. Az egyik oldalon tervezzünk egy finom ívet a kicsúsztatás könnyítéséhez.

[caption id="attachment_2588" align="alignnone" width="300"]szabásminta a tokhoz szabásminta a tokhoz[/caption]

Vágjuk ki filcből az két oldalt és tetszőlegesen csinosítsuk - itt most a szülinapos kérésére baglyos mintával készült.

filclapok_kivagva

 

Jöhet a varrás (kézzel vagy géppel, kinek mi áll rendelkezésére) és itt jön a legfontosabb pont: mielőtt megvan a tok szorossága, próbáljuk bele a telefont, akkor lesz a legjobb, ha nem tud kicsúszni és könnyedén kihúzható.

okostelefon_tok_filcbol

 

A diszítésre íme egy másik példa: filcből kivágott levélformák egymásra varrva, s ha nincs ihlet, a neten mindig lehet klassz mintákat, formákat találni vagy átrajzolni egy sütikiszúrót stb. A filcet szerencsére nem borzasztó nehéz vágni, de egy erős olló kelleni fog hozzá. Filcet kis mennyiségben hobbiboltban biztosan fogunk tudni szerezni. Egyetlen hátránya, hogy az idő múltával elkezd filcesedni, a jó minőségű anyag persze kevésbé. Öröm az ürömben, hogy ha már nagyon rondán filcesedett, akkor végre készíthetünk egy új tokot.

[caption id="attachment_2589" align="alignnone" width="300"]tok okostelefonhoz filcből, levélformákkal tok okostelefonhoz filcből, levélformákkal[/caption]

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr808803252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása