ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Új letölthető adventi meglepetéscetlik: minden napra új móka

2013. november 26. - időtetrisz

Gyerekként nagyon izgi minden nap kinyitni egy zsebet, ablakot, rekeszt az adventi naptárban, ilyenkor gyakran fel sem merül a kérdés, hogy hogyan kerülnek oda azok a bizonyos dolgok. Pedig ez sokszor igazi fejtörést okoz. Mert ugye könnyű lenne minden nap egy kisebb csokival, finomsággal elintézni a kérdést, de az amúgy is közeledő karácsonyi édességdömping felé vezető úton ez nem feltétlenül tűnik olyan jó ötletnek. Mint ahogy 24 zsebet újabbnál újabb meglepetésekkel megtölteni akkor is nagy kihívás, ha mütyürök, apróságok mellett döntünk. Nos, ez az ötletünk sem veszi le a terhet a szülői vállakról, sőt. Mégis, talán ez lehet az egyik legnagyobb napi örömforrás Adventben.

uj cetlik 3

Az  adventi meglepetéscetlik alapelve: minden napra egy új mókát, olyasmit, ami gyerekszív számára érdekessé, különlegessé teheti a Karácsonyig hátralévő időt. A cetlik több szempontból is praktikusak: laposak, kis helyen is elférnek, nem kerülnek pénzbe, viszont lehet szervezkedni, összefogni, ötletelni, figyelni, várni és együtt örülni. Ha még eddig nem próbáltátok, idén válogassatok ti is az Időtetrisz bloggerei által tavaly összegyűjtött, több mint 50 letölthető adventi meglepetés-ötleteiből – 2 vagy inkább 3 éves kortól már garantált a siker. Ezt az első adag cetlit innen tölthetitek le.

adventi kartyak ajandekozos

A meglepetéscetlikben az a jó, hogy többféleképpen alakíthatók: kerülhetnek rá ajándékozós, kedveskedős, vagy a hétköznapokat viccesebbé, ünnepélyesebbé tevő ötletek, ajánlatok, ahogy be lehet csempészni ide a hagyományos édességes-mütyürös meglepetéseket is. A magunk részéről azért is tesszük le a voksunkat a cetlik mellett, mert így:

1. az ünnepi ajándék- és édességdömping előtt nem kell kötelezően már most előre, majd’ egy teljes hónapnyi ajándék- és édességfolyamba besorolni

2. az ünnepi hangulat egyéb, néha elsikkadó oldalaira lehet koncentrálni

3. az egész családot be lehet vonni egy-egy cetli tartalmának megvalósításába

adventi kartyak mokazos

Ez az egész móka lényegében idő- és figyelemajándékozásról szól. Három csomagba osztottuk a cetliket: a Hétköznapi mókázósak olyan vicces, közös ökörködések-ötleteket tartalmaznak, melyeket lehet, hogy egyébként nem engedünk meg gyerekeknek, de az adventi különleges időben különleges engedmények járnakadventi kartyak unneplos

Az Ajándékozós cetlik kifelé irányítják a figyelmet: szomszédok, ismeretlenek, ismerősök, családtagok nyílt vagy titkos meglepésére, megajándékozására, együttérzésre, nagylelkűségre, az adományozókedv megnyitására bátorítanak, és felfedeztetik, nemcsak kapni jó, hanem hogy mennyi izgalom, móka és öröm rejlik az adakozásban is.

Az Ünneplős cédulák az ünnepi hangulatra segítenek rákészülni, egyrészt a Karácsony előtti ünnepek (Mikulás, Adventi vasárnapok, Luca nap) kiemelésével, másrészt a karácsonyi illatok, angyalok megidézésével.

uj cetlik 2

 

Idén további 19 vadonatúj cetlivel szeretnénk bővíteni a választások lehetőségét, mazsolázzátok ki a leginkább hozzátok illőket! Újabb ötletetekkel is kiegészíthetik, váltogathatjátok ezeket, a lapokon található üres kártyák saját meglepetésötletekre várnak. A beosztásra érdemes figyelni, hiszen a megvalósítás, kivitelezés néha melós, szülői szervezőmunkát igényel, ennek a feltételeiről előre kell gondoskodni – épp ezért érdemes az egyszerűbb meglepetéseket a bonyolultabbakkal váltogatni, a naptárral összevetni, hétvégére ráérősebbeket, hétköznapokra könnyebben kivitelezhetőket időzíteni (bevallom, mi mindig előző este tesszük be a másnapit, annak függvényében, hogy hogyan alakul a család napi-, heti rendje). 

Az összes adventi cetlit innen tölthetitek le.

Az új cetlikhez készítettünk egy szórólapot is, hogy azoknak az ismerőseinknek, barátainknak is át tudjuk képletesen adni, akikkel nem feltétlenül vagyunk online kapcsolatban. Ha oviban, bölcsődében nektek is vannak ilyen ismerőseitek, ti is továbbadhatjátok az ötletet. Egy A4es lapon 3 darab található, és innen tölthetitek le. Köszönjük, ha másokkal is megosztjátok!

 

Jó Adventi mókázást,

és szívesen vesszük, ha megírjátok,

nálatok melyik meglepetés vált be leginkább!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr48803324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása