ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ajándéktippek 2.: vásárolható ajándékok gyerekeknek

2013. december 17. - időtetrisz

Vásárolható ajándék-ajánlónk második része következik, reméljük, hogy az idei első részben is sok érdekességet találtatok. Még egy hét van karácsonyig, még be lehet szerezni ezt-azt, válogassatok, hátha találtok újdonságot. És csak most vettem észre a lista utolsó darabjának beillesztésekor, hogy a nagy részük magyar vagy részben magyar termék, na, ez sem utolsó szempont, igaz?

 

[caption id="attachment_4235" align="aligncenter" width="600"]ajándéktippek vásárláshoz ajándéktippek vásárláshoz[/caption]

1. Nagy Diána - Babageometria: Vonalak 1700 Ft

A képen látható maci ismerős lehet, picidia néven ilyen helyes kis krumplimacikat is horgol a szerző. Most fekete-fehér lapozót készített kicsiknek, vonalrendszerekből kerülnek elő, kukkantanak ki a vonalállatkák. Valamiért nálunk nem annyira elterjedt a fekete-fehér könyv kicsiknek, pedig legalább annyira erős tud lenni, az egész kicsik (a csecsemők is) sokáig elnézegetik a kifejezetten kontrasztos képeket.

[caption id="attachment_4217" align="aligncenter" width="469"]Nagy Diána: Babageometria Nagy Diána: Babageometria[/caption]

 

2. Kácsor Lóránt: Padlókönyvek, 1990 Ft (boltban, online olcsóbb általában):

Ez itt négy az egyben ajándék: 3 klasszikus Grimm-mese röviditett verzióját tartalmazza a könyv, hatalmas képekkel és a lehetőséggel, hogy a képek alapján a gyerekek mesélhetik (segítséggel, ahol szükség van rá), de elkészíthető figurákat is tartalmaz, így társasjátékként is használható. Főleg ovisoknak ajánlják, de ha van kisebb-nagyobb tesó, várható, hogy együtt játszanak majd vele.  Itt tudtok belenézni. Az illusztrációkat Gévai Csilla, Rontó Lili és Sütő Róbert készítette.

[caption id="attachment_4219" align="aligncenter" width="421"]Padlókönyvek Padlókönyvek[/caption]

 

3. Dániel András: Kicsinéni és kicsibácsi (meg az Imikém), 2500 Ft (online olcsóbb)

Kicsinéni és Kicsibácsi annyira nagyon apró termetű, hogy egy elférnek egy dióban, ott laknak. Van egy madaruk is, aki kalitkában lakik, ő Imikém, a felhúzható bádognyúl. Mi van, kérdezi joggal  ennél a pontnál az ember, mi ez könyv???  Nos, akinek eddig  tetszik az alaptörténet, annak tetszeni fog a  könyv,  imádni fogja a rövid történeteket, mert ügyesen, szépen, kedvesen, szürreálisan, szinte minden benne van az életről, a szeretetről, az összeszokásról, az egymáshoz tartozásról, úgy, hogy az szórakoztató, megható, felemelő vicces és szívszaggató legyen, 5-99 éves korig.

[caption id="attachment_4220" align="aligncenter" width="250"]Dániel András: Kicsinéni és Kicsibácsi (meg az Imikém) Dániel András: Kicsinéni és Kicsibácsi (meg az Imikém)[/caption]

 

4. Kidsonroof: TOTEM sablonfüzet, 3600 Ft

Lapozható füzetnként és játékként is funkcionál, mert a figurák kipattinthatók és - rend a lelke mindennek - visszatehetők a játék után. A figurák egyik oldala fehér, színezhető, újrahasznosított kartonból készült. Szerepjátékra tökéletesen alkalmas.

[caption id="attachment_4223" align="aligncenter" width="600"]Kidsonroof: TOTEM sablonfüzet Kidsonroof: TOTEM sablonfüzet[/caption]

 

5. Phytagorasz kirakó, 6190 Ft

Igazi öszvér ez a játék: kirakó és dominó egyben, pont az az izgalmat rejti magában, ami egy ötéves számára a sima kirakókból már esetleg elvész (persze gyerekfüggű, van, aki boldogan molyol egy bármilyen kirakóval, láttunk már ilyet). Nem utolsósorban gyönyörűek a színei is. 70 darabos, 3-4 fő vígan eljátszik vele egy egy darabig.

[caption id="attachment_4224" align="aligncenter" width="600"]Phytagoras-kirakó Phytagoras-kirakó[/caption]

 

6. Bolyongolyó (3200 Ft-tól, a legnagyobb pakk 15.000 Ft körül van)

Ránézésre egyszerű játék: elemek, amikből pályát tudnak építeni a gyerekek golyók számára - ez eddig is jól hangzik, hiszen a gömb formához valamiért nagyon tudnak vonzódni a gyerekek és mi sem szoktuk bánni, ha labdáznak, golyóznak. Csakhogy, a pálya nem fix, a készítőn múlik, mit hoz ki belőle és a játék lényege, hogy egyenletesen kell gurulni a golyónak, különben kirepül, megakad, túl gyors lesz. Na, ehhez azért elég sokat kell kísérletezni, tehát elmélyednek benne, akaratlanul is tanulnak a mozgásról, a szerkezetről, sok megfigyelésből leszűrik a tapasztalatokat - hát mi kell még? A játék tervezője magyar.

 

[caption id="attachment_4226" align="aligncenter" width="600"]Bolyongolyó Bolyongolyó[/caption]

 

7. Mágnesfal, 0,5 kg 5004 Ft

Ha nem szeretnél szögeket verni a falba, ha kéne a gyerekeknek egy mágneses rész a lakásban, ha jó volna végre egy családi üzenőfal, egy fali táblajáték, dekoráció - mindre jó lesz ez a magyar találmány, a mágnesfal. Ráadásul lefesthető, sőt, mágnesezhető festővászon, mágnestapéta is kapható. Mielőtt megijednénk, hogy egy óriási mágneses térré változik ettől az otthonunk és valami bajunk lehet tőle, olvassuk el ezt.

[caption id="attachment_4230" align="aligncenter" width="600"]Mágnesfal (forrás: a Mágnesfal facebook-oldala) Mágnesfal (forrás: a Mágnesfal facebook-oldala)[/caption]

 

8. 3 Sprouts tárolók, 7000 Ft körül (még pontosítjuk), kapható pl. a Minipolisban

A pakolás kevés gyerek kedvenc szokása, hátha ezekkel a szupernagy és helyes tárolókkal jobban megy majd a dolog. Az ára kissé borsos, az tény, de remélhetőleg kárpótol minket az, hogy ezentúl lesz helye pl. a tonnányi plüssnek/páratlan zokninak/kisbigyónak.

[caption id="attachment_4228" align="aligncenter" width="400"]3 Sprouts tárolók a Minipolisban 3 Sprouts tárolók a Minipolisban[/caption]

 

9. Párna lakóval, 9000 Ft

Plüss és plüss között is nagy a különbség, persze érthető, hogy a kicsik mindig az aktulis rajzfilmfigurát akarják még plüssből is, de nem muszáj beadni a derekunk, ha a gyerkőc kicsit is vonzódik a kevésbé kommersz plüssökhöz is és a párnáját is nagy becsben tartja, akkor ez itt egy szuper darab (mosható!), minden utazásnál jól fog jönni, ha kicsit nehezebben veszi ezt a kanyart, mert a biztonságot jelentő párna és a benne lakó kishaver, akinek esténként elmormolja a dolgait, vele lesz. Amúgy minden PUCC-játék igazán jófej!

 

[caption id="attachment_4229" align="aligncenter" width="327"]PUCC - párna lakóval PUCC - párna lakóval[/caption]

 

10. Éves belépő a Vadasparkba, 4500/6000/8000 Ft gyerekeknek/diákoknak és nyugdijasoknak/felnőtteknek

A közösen töltött idő óriási ajándék, hátha még egy egész évre előre jófajta, rendszeresen a természetben eltöltött időt ígérünk! Előnyben a rókát, baglyot, szarvast, mókust, vaddisznót kedvelő családok, akiket nem riaszt meg az sem, hogy a parkban időnként sár van. A park hatalmas, órákig tartó bolyongás után is van még mit nézni, az éves belépő ára pedig igazán barátságos az egyszeri belépésre jogosító jegyhez képest, ha minden hónapban mennénk, akkor biztosan megéri a bérlet. A Moszkváról busz is visz, 25 perc onnan az út, mielőtt a távolság miatt hagynánk ki a dolgot.

[caption id="attachment_4227" align="aligncenter" width="550"]ő itt Zorro, a Vadaspark lakója (forrás: www.vadaspark.hu) ő itt Zorro, a Vadaspark lakója (forrás: www.vadaspark.hu)[/caption]

 

Ha további tippeket szeretnél, gyerekeknek vásárolható ajándékokra, nézd meg ezeket a posztjainkat is:

Ajándéktippek 1.  (2012):  13 ajándékötlet, árkategóriák szerint csoportosítva, találtok itt papírszínházat, könyvvé hajtogatható kétszintes babaházat, pingvinlámpát, időjárás-kísérleteket generáló ökojátékot.

Ajándéktippek 2. (2012): 12 tipp, gyerekszíveknek kedves társas- és kartonjáték, ördögbot, állatkerti bérlet és számtalan apró-cseprő, illetve nagyobb értékű ajándékra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr58803358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása