ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ajándéktippek 2.: Gyerekeknek vásárolni - 12 ajándék

2012. december 13. - időtetrisz

A sorozat második részében is igyekszünk kreativitást, gondolkodást serkentő játékokat ajánlani, nem bánjunk, ha zöld, azt sem, ha hazai design. Sőt, ha még 11 nappal karácsony előtt beszerezhető, az lesz a főnyeremény, ezért ahol lehet, szerepelnek linkek webshopokhoz is, hogy rögtön meg tudjátok nézni, van-e készleten és még ki tudják-e időben szállítani.

 
1-2000 Ft körül:

1. Ha van a falon valami, amire nem tilos, sőt, kifejezetten szabad rajzolni, akkor talán sikerül megúszni a falfirkálást. 45x200 cm-es öntapadós krétatábla, a Pátria irodaszer oldalán itt kapható, személyes átvétel van. Ár:  1560 Ft



2. A memóriakártya örök darab, nem utolsó szempont, hogy is néz ki. Ezt az elég jófej kutyásat a Meskán tudjátok megvásárolni. A grafikák, bár itt a képeken kevéssé látszik, de sokszor nagyon hasonlóak, ezért eléggé csalafinta kis pakli ez, nem is olyan egyszerű megtalálni a párokat, mint amilyennek látszik. 1800 Ft




3. Lego rajongóknak kötelező ez az emberke formába öntött zsirkréta, remélhetőleg a kicsik még nem morfondíroznak azon, hogy ilyen szép krétát talán jobb nézegetni, mint elhasználni. 8 db 2150 Ft. De van még maci, szív és csillag formájú is.



4. A fiúk állítólag nem annyira szeretnek sem színezni, sem kicsit elüldögélni a fenekükön, nos, ez a színező nekik készült: a hazai Marbushka jóvoltából űrhajós, nem túlrészletezett és hát csodaszép füzet várja a kalandvágyó srácokat. Persze van lányoknak is, ugyanitt, csak egyet kell lapozni a fiús színező után. 1300 Ft.



5. Elég egyszer zsonglőrök közelébe keveredni, hogy megfertőződhessen a gyerek és a felnőtt is, ha pedig nem elég szemfüles a helyszínen, lehet majd keresgélni a megfelelő kellékeket. Az ördögbot használata koncentrációt, gyakorlást igényel, na de amikor belejön az ember, az egy kisebb varázslat: a pálcák engedelmeskedni kezdenek és nem várt harmóniába kerül az ember velük, jöhet a dobálás, pörgetés és vagánykodás. 2400 Ft-tól pl. itt.



6. Tagadhatatlanul zöld, kreatív és egy bizonyos korig az egész családot összehozó játékcsalád a MakeDo , ugyanis elsősorban a dolgok összetartását segitő elemek kerülnek egy dobozba: egy kartont is jól vágó fűrész és kapcsok, zsanérok tömkelege tartozik az alapcsomagba, ezek és a mindenféle papírok, kartonok segitségével gyakorlatilag bármit lehet épiteni, de vannak szettek is matricával: autós, robotos és repülős, babaház, elefánt stb.

MakeDo oldalán számtalan inspiráló ötletet találunk, sőt, dicsőségfal is található havi nyereményjátékkal. Itthon a Kartonjáték, a Varázspalota és a Shopping All oldalán található többféle termék is. Árak: 1990 Ft-tól.


7. Egész kicsiknek is adható ez a szemet gyönyörködtető grafikával készült djeco toronyépitő, egyébként papírból van, de szerencsére nem megy szét egyhamar. Ha már unalmas a toronyépítés, kezdődhet rajta a számlálás tanulása. 4990 Ft.




8. Döbbenetesen jó fej mangalicák kaphatók a Namiban, háziszőttes az alapanyaguk és méretük egy közepes díszpárna méretével vetekedik. Ha a gyermek egy kicsit is bírja a malacokat, tipikusan a kell kategória, főleg, mert a szülő szemeit is gyönyörködteti, sőt, biztosan édesen lehet szunyókálni egyet a kis sonkáin. Az ára valahol 5000 Ft felett van, még pontositjuk.




9. A festett kavics-alapokon nyugvó interaktív meserendszer nem is oly rég indult, minden a megálmodott Pandala-szigetek környékén történik, egy megfelelő mágneses felületen máris lehet kezdeni a játékot (a kavicsok mágnesek is egyben (szóval a hűtőt is lehet ezekkel a kis csodákkal diszíteni), minden figuracsaládhoz történet is tartozik. Egy festett vastábla 6 db mágnessel 7000 Ft-nál kezdődik, egy-egy kavicsfigura 7-800 Ft, részletek itt.



10. A Think Fun: Rush Hour egy egyszemélyes logikai játék, az alapfeladat egyszerű: egy táblán bizonyos helyzetbe állított autókon keresztül kell kivinni egyet úgy, hogy addig mozgatja a többit az ember, amig a kivezető úton nem áll egy autó sem. Több verzió több korosztálynak, logikai boltokban kapható. 4490 Ft-tól.


11. Egész éven át tartó ajándék lehet a Fővárosi Állatkertbe szóló éves belépő, nem naptári évre szól szerencsére, hanem 365 napra, gyerekeknek 9000 Ft, az egy alkalomra szóló 1700 Ft-os jegyhez mérten elég olcsó is, de csak akkor éri meg, ha 5 alkalomnál többször mennénk egy év alatt. A bérlethez fénykép szükséges. Felnőtteknek is kapható 14000 Ft-ért illetve van gyermek+kísérő is, ez 23000 Ft és remélhetőleg jól értjük, hogy a kísérő változtatható, mert akkor bárki mehet a gyermekkel ezzel a belépővel.


12. Fából készült teljes városka, minden fából. Sokat lehet játék közben mesélni a zöld életről, mert ez egy ökováros, ügyesen bele lehet szőni a mókába, mire is jó a napelem (persze festett a házon),  mire jó a szélforgó, mire jó felfutó növényzet, mi az az ökojármű, stb. A Plan Toysnál egyébként újrahasznositott fából készülnek a játékok, számos díjat nyert, nem is csoda, minden darabjuk rendkívül szép és gondosan tervezett, elővigyázatosságból saját ragasztójuk is van. Ez a rendszer 25.160 Ft a kreativjatek.hu-n, de természetesen egységenként is megvásárolható.
 


Témába vág
Ajándéktippek 1. Gyerekeknek vásárolni 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr558802694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása