ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ajándéktippek 1. Gyerekeknek vásárolni: 13 ajándékötlet

2012. december 11. - időtetrisz

Gyerekeknek elég nehéz használható és kitörő lelkesedéssel fogadott sk-ajándékot készíteni, bár nem lehetetlen, ha van egy jó ötlet és egy pontosan felmért igény. A következő két hétben több olyan tippadó poszttal is jelentkezünk, amelyekben vásárolható vagy készíthető ajándékok ötleteit gyűjtjük össze, kis- vagy nagykorú célszemélyeknek. Kezdjük most a gyerekeknek vásárolható, kevésbé szokványos, izgi játékokkal: íme 13 ajánlat.

 

1000-1500 ft körül 1.-2. Ha ennyi a keret, érdemes körülnézni a Granna háza táján. A lengyel játékgyártó társas- és készségfejlesztő játékokra specializálódott. A Kicsoda? Micsoda? 45 kártyán 45 találós kérdést tartalmaz, egyenesen Varró Dani tollából. A megfejtésekért pontok járnak, melyeket lyukas sajtokba lehet gyűjteni. Egyszerre négyen játszhatják, 3-4 éves kortól ajánlják. Ugyanitt a Kisegér-Nagyegér szintén kártyákat tartalmaz, de ezúttal az 54 kártya 27 ellentétpárját kell egymáshoz társítani. 2-3 éves kortól ajánlják. Áruk egyenként 990 ft.
3. Barabás Zsófi és Moizer Zsuzsa fiatal képzőművészek Scolar kiadónál megjelent könyve, a Mindenki tud rajzolni egy olyan ötletes rajzolókönyv, amely alapjaiban értelmezi újra az ún. foglalkoztatófüzetek műfaját: a lapokon rajzokat kell befejezni, üres felületeket betölteni, vagy éppen zsúfolt képeken eligazodni. Régóta hiányzott egy ilyen jó stílusú, szabadságnak és fantáziának teret engedő kiadvány a magyar könyvpiacról. Itt lapozhattok bele, a kiadónál pedig 20 %-os kedvezménnyel rendelhető, így az ára 1596 ft. 3-7 éveseknek.
4. Többféle korosztályi számára lehet népszerű ajándék a kézzel hajtható, feltölthető, elem nélkül működő pingvin dinamós zseblámpa. Azon kívül, hogy könnyű pumpálni, sokáig égethető és az ára baráti (1590 ft), ennek a zöld ajándéknak a kinézete is igen megnyerő.
5000 ft körül   5.-6. Vicces alakokat vagy állatokat lehet kirakni az Ingela P. Arrhenius svéd illusztrátor grafikái alapján készült 3D kirakókban. Egy dobozban 12 alakot találunk, a figurák kis lapokból pattinthatók ki, összeállításukhoz nincs szükség ollóra, ragasztóra. 3 éves kortól ajánlott, de szórakoztató játék lehet a nagyobbaknak is. Egyenként 2900 ft.

 

 

7. Marbushka szemet gyönyörködtető játékai közül most a Csináld magad társasjátékot ajánlanánk, mely éppen azoknak segít, akik még nem találták meg a nekik valót. A dobozban bábukat, üres játéktáblát és dobókockát találnak, amelyre kedvükre írhatnak, rajzolhatnak, ragaszthatnak, hogy végül megszülessen a saját ötletből, történetből kialakított társas. Ára: 3800 ft.

8. Az energiacsökkentő és környezetkímélő termékek közé szokták besorolni ezt a 6 az 1-ben napelemes játékszettet, mely a napenergia működését teszi szemléletessé. Ebből a 10 év fölöttieknek ajánlott játékból hat különböző olyan kütyüt lehet létrehozni, melyek napfény hatására beindulnak, életre kelnek. Ára kedvezményesen 4991 ft.
9. Hat éves kortól találhatják érdekesnek gyakran utazó gyerekek ezt a csinos kis úti bőröndöt, mely egy társasjátékot tartalmaz. Az Ott vagyunk már?-ban a játékosoknak az utazás során látott meghatározott dolgokat kell összegyűjteniük és pontokat érő kártyákra beváltaniuk így lesz elég valószínű, hogy útközben nem túl gyakran fog elhangzani a címben feltett kérdés. Ára: 2890 ft.
10. A Marionett Manufaktúra papírszínháza tulajdonképpen egy könnyen összeilleszthető, mesékkel bővíthető kukucska színpad, és szintén nagyobb gyerekek számára lehet érdekes. Az alap a színház elemeit tartalmazza, ehhez a különböző mesék csomagjait (figurákkal és hátterekkel) ezen felül lehet megvenni. Ára 2900 ft, mesebetétek külön 2000 ft.
11. Ha tudományos játékok irányába keresgélünk, 8 év felettieknek jó választás lehet az aludobozos robot, amely egy üres fém üdítős doboz és a mellékelt alkatrészek segítségével készíthető el, majd különféle pozíciókba állítva működtethető. 4090 ft.
12. Legalább ilyen izgalmas a szintén egy dobozban kapható, házi időjárás-kísérletekhez szükséges kelléktár: az időjárást mozgató fizikai törvények szemléltetésére felhőt lehet készíteni, elektromosságot, savas esőt, szelet, üvegházhatást lehet tanulmányozni ezzel a környezettudatosságra nevelő öko játékkal, melyet szintén 8 év felettiek tudnak majd igazán értékelni. Ára 3490 ft.
13. Ezt a térbeli, 360 fokban szétnyitható mesekönyvet 3-6 éveseknek ajánlják, de az Ünnepség a babaházban című könyv nagyobb lányok szívét is megdobogtathatja. Alapötletét a Diótörő története adta, de tetszőleges mesék, történetek játszhatóak el vele, hiszen egy komplett, körpanorámás, emeletes palotát kapunk, több kivehető papírfigurával, részletgazdagon illusztrált szobákkal és egyéb belső terekkel. Olyan, mint egy összecsukható babaház. Ára, kedvezménnyel 4667 ft.
Jó válogatást.

Folytatás: További vásárolható ajándéktippek gyerekeknek 2. rész

Saját készítésű ajándékokhoz ötletek az Időtetrisz blogról

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr728802702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kanga 2012.12.17. 15:00:21

nagyon köszi a tippeket, ti mentettetek meg - egy megrendelt ajándékomat visszamondták az utolsó pillanatban, de beugrott az időtetrisz meg az időjárás-kísérletes játék... sajnos az már elfogyott, de sikerült más klassz játékot rendelnem a zöldpolcról ;)
süti beállítások módosítása