ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék nulla előkészülettel #5: Ragasszunk történeteket

2014. január 22. - időtetrisz

Egyik esős délután jött az ötlet, hogy játsszunk ragasztóst. Ezt most megint azért szeretem, mert csak egy régi magazin kell hozzá, amit nem sajnálsz kicsit megnyirbálni, illetve papír és ragasztó, lehetőleg a "stick" típusú. Ja, meg egy szabad óra. 2 éves kortól 5 éves korig tuti jó móka.

DSC_0010

A lényege, hogy mindenféle dolgokat (női magazin előnyben, mert abban sok érdekes kép van) vágunk ki az újságból, mindegyikhez történeteket találunk ki, és úgy beragasztjuk a füzetbe, rajzlapra, ami éppen kéznél van. Mi találtunk egy rénszarvast, akinek kerestünk ágyat, aztán egy barátot, egy kövér kis zsebkutyát. A 2 barát aztán mindenféle kalandokba keveredett.

DSC_0009

Egy másik alkalommal formakitalálóst játszottunk így. Formákat rajzoltam a lapra, formákat vágtam ki az újságból, a gyerkőc feladata pedig az volt, hogy összepárosítsa és beragassza a helyére. A lassan 2 és fél éves kisfiammal legalább egy jó fél órát-órát eljátszottunk ezzel a játékkal.

DSC_0015

Az első alkalom óta egyre többször hangzik fel: Anya, ragasszunk! Próbáljátok ki!

Még papírjáték: Főzzünk papírból!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr848803424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása