ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék a semmiből: ragasszunk bármivel

2014. március 04. - időtetrisz

Ez nem spanyolviasz, ahogy blagger írta egyszer valamelyik posztjáról. Viszont annyira egyszerű, evidens, csak azért sem jut eszünkbe, hogy ilyet is lehetne játszani. Pedig egy esős délutánt (amivel gyakran lesz problémánk mostanában), egészen elviselhetővé tud tenni. Közben az ecsetes játék jutott eszembe, mert kicsit annak analógiáján alapul, mégpedig: ecset aztán bármiből lehet.

rajzos_1

Vagyis matróz, mert mi most azt készítettünk. Körbenéztünk, mit lehetne használni és ezeket találtuk: tészta és szívószál.

DSC_0155

A kisfiam most tanulja az ollóhasználatot, ezért külön hasznos volt az alkotás. A szívószálakat tehát kb. egy méretűre vágtuk, aztán anya felskiccelt egy fejet, a matrózt, külön kérésre. Ahogy nálam elég sokszor, előkerült az öntapadós tapéta is (komolyan mondom, ebből mindenkinek kell beszerezni, mert abszolút univerzális), lett belőle csíkos matrózpóló, fül, szem, füstgomolyag a pipából. Ez a játék egyesít most mindent, amit nálunk a 2 és fél éves szeret: matricázás, ragasztás, ollózás (ezt biztosan azért mert tilos egyedül).

[caption id="attachment_5215" align="aligncenter" width="600"]DSC_0162 A májsztró szemüveget is rajzolt a matróznak.[/caption]

DSC_0158

Hát ennyi, és ebben éppen ez a klassz. Érdekel, milyen semmiből, eszköz nélkül játszható játékokat ajánlunk még? Katt a képre!

idotetrisz_korberajzolos4

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr678803496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása