ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

A zokninyúlon túl: 3 tipp nyuszik készítéséhez

2014. március 25. - időtetrisz

Mit hozzon a nyuszi húsvétra? Hát nyilván csokit meg trambulint meg lehetőleg egy aranyos kis zsiráfot a kertbe - cuki lehetetlenségek és/vagy a szülők szemszögéből utálatos dolgok, na, tudjuk, ismerjük, benne vagyunk. Most három, a szokványostól tán kissé eltérő sk nyuszit ajánlunk, nem bonyolult elkészíteni őket.  A zokninyulakat persze továbbra is szeretjük. És csupán a véletlen műve a sok rózsaszín, az is nagyon klass a lentebbi nyulakban, hogy bármilyen színben jól fognak kinézni.

nyuszi kisnyuszival

nyuszi kisnyuszival

Babzsák-nyulak

Ezek a cuki, egyszerű filcnyulak egyben babzsákok is: ez azért fontos, mert emiatt van súlyuk és máris lehet velük pl. célbadobósat játszani, ahogy azt a posztban is ajánla a készítő. Több testvérnek is ideális kicsi ajándék: mindenkié lehet egy kicsit különböző a másiktól, de ugyanakkora, így kaphatnak saját és közös játékot is egyszerre. Igen ifjú locsolók is örülnek talán neki, főleg, ha pl. a nevük is rákerül  valahogy. Innen jöttek, a Two Straight Lines oldaláról, szép és klassz posztjai vannak a grafikus hölgynek otthon, gyerekek, kaja, inspiráció stb. témában.

babzsák-nyulak
babzsák-nyulak
 

Csomózott nyúl

Ez az eléggé minimalista nyúlhaver szinte csak csomókból áll, betöltheti a hűséges rongyi szerepét is, emiatt kedves kis ajándék lehet nagyon pici babáknak is és azoknak a páréves gyerekeknek, akiket nem zavar, ha egy babának/figurának nincs arca és mondjuk egyébként is szeretnek kísérletezni a textilekkel. Leírást itt találtok a Spoonful oldalán.

csomózott nyúl
csomózott nyúl
 

 Nyuszi zsebbel és belevaló kisnyuszival

Ezt a nyusziszülőt és kisnyusziját kistesós időszakban is érdemes kipróbálni, hogy hat a gyermekre, minden esély megvan rá, hogy ki- és eljátssza anyu szerepét (persze tesó nélkül is sok gyerek imád kisbabásat játszani és van is saját kisbabája meg hordozója, babakocsija). Ha megvarrnám, biztos készítenék még egy nagy nyulat is, zseb nélkül és összesen annyi kisnyuszit, ahány gyerek van a családban, biztos ami biztos, legyen meg mindenki nyúlból is. Szabásminta, leírás itt található  ebben a posztban, a Going Home to Roost oldalán.

nyuszi kisnyuszival

nyuszi kisnyuszival
 

 További húsvéti tippjeinket itt találjátok: van rózsavizes kölni, egyszerű édességek, meglepetés-doboz, nyúlkeresős játék, zokninyúl és persze tippek tojásfestéshez meg az ünnepi asztalhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr988803524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása