ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyerekbarát lecsó

2014. július 22. - időtetrisz

Végre minden fontos alapanyag idénye elkezdődött ahhoz, hogy jó lecsókat lehessen készíteni. Csak valahogy a kicsiknél mégsem akkora  sláger, mint a felnőttek körében: tapasztalatom szerint nem az íze, hanem a darabok nagysága és állaga az, ami miatt nem csúszik sehogy, de  a lé tunkolása kenyérrel vagy rizsre locsolása és kolbásszal (virslivel, ki mivel készíti) evése az már oké. Kis trükkel az egész lecsó lecsúszhat.

fruit-200469_640

Tehát most nem arról lesz szó, hogy hogyan hagyjuk ki a szalonnát, a hagymát, a zsírt a lecsóból, no meg az isten mentsen, hogy lecsóreceptet ajánljak, ez is egy olyan dolog, amire mindenki máshogy büszke és szokta meg: lecsókolbásszal, először a paradicsom főzésével, hidegen sok rizssel, hosszú lével stb., komoly dolog a lecsó-téma.

Visszatérve arra, hogy nem is az ízével van a gond, felrémlett bennem, hogy a gyerekek bébikorában szinte mindent megettek, ha le volt turmixolva, ezért aztán kipróbáltam: ha nem is pépesre, de egész kicsit darabosra sikerült az állaga, itt most épp kuszkusszal tálalva. Az eredmény: a majdnem hétéves kisasszony persze átlát a szitán és nem kéri, de a kóstolásig legalább eljut és megegyezünk, hogy végül is tök finom, csak hát ez mégiscsak lecsó (a tudat, kérem, a tudat...), a 3 éves, aki konkrét és súlyos nemet mondott a darabos lecsó látványára, tolja, mint kacsa a nokedlit és másnap reggelire is azt kér. Majd néhány nap múlva mégiscsak kér turmixolt lecsót a lányom, igaz, sok rizssel, de a siker az siker. Nálatok mi a helyzet a lecsóval, megeszik a gyerekek?

lecso

 

Gyors, de nem junk receptjeinket itt találjátok, pl. ezt a csinos zöldséges batyu-megoldást is.

03_zoldseges batyu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr178803696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása