ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Bio-calippo könnyen, gyorsan, olcsón

2014. augusztus 13. - időtetrisz

A gyerekeknél elég erős a calippo iránti vonzalom, szerencsére végre van hozzá szilikonforma itthon és beindult a házi gyártás is. Kicsit praktikusabb, mint a sima pálcikás forma, mert azzal nehéz elindulni, fagyizni meg az utcán is nagyon jó, szóval a kupakos forma minden szempontból jolly joker. És hogy mi kerül bele? Korábban a Mi hol a legolcsóbb 2. posztban már előkerült egy jó kis Rossmann-os saját termék.

 IMGP5237

 

A fél literes, minősíttett Babydream bio gyümölcslé 4-5 verzióban kapható és 359 Ft-tól árulják, de elég gyakran leárazzák, most szombaton 270 Ft volt épp (az fontos, hogy ez csak Rossmanó kártyával elérhető ár, de csak van ismerősünk, akinek nincs még 3 éves a gyereke, elvileg ezzel a kártyával érvényes általában a kedvezmény).

 

IMGP5228

 

Korábban kéthetente, de mostanra számomra követhetetlenül, mondjuk  időnként van 5% kedvezmény a saját márkás dolgokra, és van ez a 10%-os cetli is, amit  bedobnak, tehát viszonylag olcsón be lehet szerezni itt a bio gyümölcsleveket és finomak is.

 

IMGP5223

 

Innen már mi sem egyszerűbb: csak beleöntöm a formába a levet és irány a mélyhűtő, 2-3 óra múlva általában kész. Egy dobozból 5 db szilikonformás jön ki, de ha a pálcikás ikeás fagyikészitőbe megy, abból összesen 10 jön ki. Tehát, ha nagyon leárazva sikerül venni a Babydream gyümölcslevet , akkor egy házi calippo 55 Ft körül van, a kicsi pálcikás 27 Ft kb. De leárazás nélkül is sokkal, de sokkal olcsóbb, mint bármi, ami készen kapható.

 

IMGP5230

A sokadik kilöttyintés után pohárba állíttva szoktam tölteni a formákat, aztán mehetnek is a fagyasztóba, 3 óra múlva biztosan készen is vannak. Az eredmény egy nem túl édes, de nem is vítzizű jégrúd, persze tetszés szerint tuningolható: gyümölcsdarabokkal, mézzel, agavésziruppal stb.

IMGP5237

 

További fagyikákat, hideg finomságokat  itt találtok:

 

DSC_0027

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr578803718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Török Ágnes 2014.08.13. 07:56:41

Szuper, köszi az újabb tippet! Ilyen calippo jégkrémformát hol lehet találni? És az ikeán kívül a másikat? Köszi!

sugarcandy 2014.08.17. 07:29:43

Szia Ágnes, a pálcikást sokszor árulják különféle háztartási boltokban, Budapesten vagy vidéken keresed? A másik formára itt ajánlottunk néhány lelőhelyet: http://idotetrisz.cafeblog.hu/2014/06/10/hazi-fagylaltok-2-3-alapanyagbol-osszegyujtott-idotetrisz-receptek-kellek-lelohelyekkel/ üdv., jó fagyizást :) sugarcandy
süti beállítások módosítása