ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Reggeli, esti rutin: elvégzendő feladatok vizuális listája, tervezők (letölthető, többnyire ingyenes)

2014. szeptember 19. - időtetrisz

Ú, ezek a fránya reggelek... Irány az ovi, az iskola, a munkahely: így a harmadik szeptemberi héten már világosan látszik, hogy bizonyos dolgokat érdemes előre megoldani (táska, ruhák este bekészítve), reggel pedig jó lenne egy követhető rutin, ami bár létezik,  valahogy mindig szétcsúszik. Nemrég azt tanultam, hogy kell egy rendszer, ami működik, mert az megtart akkor is, ha valamiért szétcsúszás van, nyilván a reggel mindig azzal legsúlyosabb veszélyfaktorral indul, hogy bármikor széteshet minden, elég kicsit elaludni vagy véletlenül leönteni kakaóval a már felvett ruhát. A vizuális lista kicsit segíthet a reggeli kikerülhetetlen feladatok tudatosításában, elvégzésében, ehhez találtok letölthetőket, ötleteket a posztban.

 festett_dontforget

 

Reggeli lista

Korábban már előkerült nálunk ez a képes lista, aranyos, igaz, angolul van. Jól használható, mert pl. amelyik dologgal kész a gyermek, azt a kártyát bedobhatja egy dobozba vagy lefordíthatja, hogy saját maga húzza ki a feladatokat a saját listájáról. Itt található.

Kids-Morning-Routine-Free-Printables-Flash-Cards

 

Reggeli és esti listák

 

Ebben van rendesen meló, de milyen gyönyörű a végeredmény! Saját fotók, saját tárgyak, a képeken leírással, végül egy mágnestáblára kerül az összes kép, aki kész van az adott elvégzendővel, bedobhatja a tábla alján lévő kis rekeszbe a kapcsolódó képet. Az egész appok segítségével készült, iPhone-t használva. Részletek itt.

kids-chore-chart-DIY

 

Szimplán csak képek, egyszerű, nagyszerű. Itt található.

morningroutin

 

Hol alszom ma? Elvált szülők esetében vagy sokszor máshol alvó gyerekeknél (nagyinál, kisbarátoknál) jól jöhet ez a táblázat. Letölthető ezen az oldalon.

 

elvaltszulok

Heti tervező

Egy üres lap minden hétre, szintén jól jöhet, akár családtagonként  egy-egy. Letölthető ezen az oldalon.

weeklyplanner

 

 

 

Mit ne hagyj itthon

Mitagadás, elég könnyű kisétálni a lakásból a kulcs nélkül, a telefon nélkül: megannyi izé, ami sajnos kellene fog még a nap során. Erre is vannak szuper vizuális listák, csak jobb ezt csekkolni indulás előtt, mint az utcáról visszafordulni.

 

Falra festett lista

Nincs is mit magyarázni rajta, szuper, ahogy van. Kép innen.

festett_dontforget

 

Nyomtatható lista

Bár a szájbalzsam nem mindenkinek létszükséglet, azért ez is hasznos lehet. Letölthető ezen az oldalon.

lista_nefeledd

Matrica

Ez a matrica megvásárolható, pl. dekortapaszból magunk is készíthetünk valami hasonlót:

before_leaving_web_1

 

 

Nyulas az Etsy-ről

Elég érthetőek az ábrák, a nyúl nemsemleges és cuki, amiért külön tetszik, hogy ott a jutalmazó-rendszer helye a kis plakáton, minden reggel, ami a szülők megítélése szerint rendesen zajlott, jöhet a pecsét (matrica) és ha összejön x, jön a jutalom. 1052 Ft jelenleg.

nyulas_vasarolhato

Korábbi tippjeink a gördülékenyebb reggelekhez, estékhez

 

Varázskocka

A feladatok a kockán találhatók, itt persze benne a van a pakliban, hogy nem jön ki a feladat, de pont a véletlen-faktor adja az izgalmat és ezzel együtt a kedvet az egyébként tök unalmas fogmosáshoz is. Részletek itt.

varazskocka

Jó éjszakát!

Az egyes lapokon találhatók az elvégzendők, a lapok az ágyig kitartanak. Részeletek itt.

tarsasjatek_dobokocka_altato_moka

Családi naptár

Ez a naptár nemcsak havi, hanem heti használatra is szuper, beleírva, ki mikor hová is megy. Részletek itt.

csaladinaptar

Ugyanez sk készített hűtőmágnesekkel, szintén csoda darab. Részletek itt.

magneseshonaptervezo

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr238803770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása