ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Számolunk - legózzunk másképp #4

2014. szeptember 25. - időtetrisz

Ahogy arról a múlt héten is megemlékeztem, a kisfiam lelkes számolásba kezdett, ezért igyekszünk olyan játékokat játszani, amelyek közben vígan kiélheti vágyait a kis matekzseni. A neten találni egy csomó Montessori számolós feladatot, de még nem akartam neki ilyen direkt számolós feladatot adni,  ráadásul az írott számokat még nem ismeri fel (mondjuk nem mindegyik feladat erre épül). Szóval a lényeg, hogy valami 5 perces játékot szerettem volna játszani.

DSC_0024

DSC_0026

DSC_0027

DSC_0034

Mivel a dobókockázás is eléggé megy most, a kettőt összekötöttem. Eszembe jutott blagger legós posztja, ennek alapján játszottuk ezt a játékot. Kell hozzá pár lego darab, két emberke és egy dobókocka. A két bábu azért küzd, hogy ki jut fel a előbb a trónra, ki lesz a király. Közben dobunk, számolunk, lépegetünk. Egy körre érdemes benevezni.

 

További legós posztokat itt találsz!

IMGP5143

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr28803776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása