ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Mellrák-ellenőrző applikáció

2015. január 26. - időtetrisz

Egyszer, még az ősidőkben ajánlottunk egy elsősegély applikációt, hogy pánik helyett inkább segíts, ha baj van. Most egy mellrák-ellenőrző applikációba akadtam, és újabban feltörő mellrák-parám csillapítandó azonnal letöltöttem. Nem bántam meg.

Az applikáció első haszna, hogy azonnal egyetlen alapinformáció megadásával óriási betűkkel jelzi a naptárban a következő menstruáció (és a termékeny napok) idejét. Így  esett, hogy majd negyven év után először (!) bekalkuláltam az életembe a menstuáció tényét. Ez már önmagában érdekes tapasztalat volt.

Aztán hamar kiderült az is, hogy a naptár egyetlen napot jelöl ki a mell ellenőrzésére. Mert ugye, nem mindegy, hogy mikor vizsgáljuk a helyzetet. Nos, ha sikerül elcsípni az ominózus napot, akkor az applikáció segítségével lépésről lépésre végighaladhatunk az önteszten. Leírással és jól érthető képekkel mutatja a vizsgálat módját. Sőt, a végén teret ad arra, hogy a mell megfelelő területét kijelöld a képernyőn, és megjegyzést írj a tapasztalatodhoz. Azaz, ha bármi gyanúsat észlelsz, tök pontosan tudod rögzíteni. (a képen ez nem látszik, de van magyar változata is van)

[caption id="attachment_8356" align="aligncenter" width="207"] Pontosan tudod regisztrálni, hogy a mell melyik pontján találtál elváltozást[/caption]

Nem ijesztgetnék senkit a statisztikákkal, de azt fontos tudni, hogy a mellrákos megbetegedések nagy részét maguk a nők fedezik fel.  (Azért persze a szokásos orvosi ellenőrzést se hagyd ki.)  Szóval szerintem megéri letölteni a Breast testet.

Témába vág:

Letölthető mobil elsősegély - pánik helyett

Letölthető interaktív mese: a kiskakas gyémánt félkrajcárja

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr968803920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása