Jó pár hónapja megörököltünk néhány doboz gabonapépet, de... nem fogytak a vágyott ütemben, ezért el is felejtődtek, miután egyre följebb és hátrébb vándoroltak a polcokon. Az ilyentájt esedékes molyinvázióval párhuzamos kamra-lomtalanításkor viszont előkerültek, és a fenyegetően közeledő lejárati határidő gyors és populáris megoldásért kiáltott. A harminc feletti átlaghőmérséklet, az egyre sűrűsödő „Anyaaaa, ma van az a nap, amikor veszünk fagyiiiit?”, és a néhány kallódó, egy ideje szintén népszerűtlen üveges gyümölcspüré mind mind ugyanabba az irányba mutattak: házi pálcás jégkrém.
A dolognak több előnye is van, mint kiderült:
1. A simán vízzel, vagy gabonatejjel bekevert (semmi forralás) gabonapép eszméletlen finom, krémessé teszi a jégkrém állagát.
2. A célszemély simán benyalja azt, amitől hónapokkal ezelőtt fintorogva fordult el.
3. Min. negyedórás kollektív síri csönd.
1. A simán vízzel, vagy gabonatejjel bekevert (semmi forralás) gabonapép eszméletlen finom, krémessé teszi a jégkrém állagát.
2. A célszemély simán benyalja azt, amitől hónapokkal ezelőtt fintorogva fordult el.
3. Min. negyedórás kollektív síri csönd.
Üveges gyümölcspürék helyett nyilván mindenféle, kallódó, másodperceken belül muslicatanyává alakuló, túl-érett gyümölcsöt fel lehet így dolgozni. És nyilván gabonapép nélkül is. Arányokat érzés szerint (én egy adaghoz, ami 6 jégkrém, 4-5 evőkanál gabonapép-port és 2 üveg pürét használtam). Szükség lesz hozzá tehát jégkrémformára (vagy kis műanyagpoharakra és fapálcikákra), illetve egy botmixerre. Mindent egy magas falú edényben összemix, formákba tölt (ebben lelkes segítségre és az ezzel járó bónusz katyvaszolásra lehet számítani), fagyasztóba be. 6-7 óra figyelemelterelésre lesz még szükség (pl. esti alvás). A hetente készülő széria fogyasztóinak sugalmazására a következő fejlesztéseket vezettük be:
1. A belemixelt vagy még inkább kisebb darabokra belevágott +1 banán nagyban növeli az élvezeti értéket.
2. A végén, közvetlenül a fagyasztás előtt a keverékbe beleszórt mazsolaszemek, mivel másképp fagynak meg, kellemes pihenőket biztosítanak a majdan fáradságos fogyasztási folyamatban.
1. A belemixelt vagy még inkább kisebb darabokra belevágott +1 banán nagyban növeli az élvezeti értéket.
2. A végén, közvetlenül a fagyasztás előtt a keverékbe beleszórt mazsolaszemek, mivel másképp fagynak meg, kellemes pihenőket biztosítanak a majdan fáradságos fogyasztási folyamatban.