ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Maradék nélkül: hamis snidling

2012. október 25. - időtetrisz

A cím talán egy kicsit rejtélyesre sikerült, valójában egy nagyon is egyszerű és kézenfekvő dologról van szó. Elkezdődött a póréhagyma szezon, ami nem csak nekem, az egész családnak nagy öröm, mi ilyenkor gyakorlatilag mindent azzal csinálunk. A piacon bejáratott póréhagymás nénink van, de a Szatyortól is mindig berendeljük, ha épp rendelünk. Na, de hogyan kapcsolódik ide a snidling?

Hát úgy, hogy mostanában elkezdtem kicsit odafigyelni a maradékok felhasználására, így jött az ötlet, legyen a póréhagyma végéből, abból a szétálló leveles részből valami, ne dobjuk ki. Legyen belőle snidling, vagyis használjuk úgy, ahogy a snidlinget szoktuk - mi általában nyersen, szendvicsen, levest megszórva. A piacon ezt néha le is szedik az árusok, ha vásárolunk, szóval még a tépés előtt ajánlatos szólni, hogy ne, mert erre most szükség van. Otthon a száraz résztől megszabadítjuk, mossuk, apróra vágjuk mint a snidlinget, aztán szórunk, ha meg több lett a kelleténél, mehet a fagyasztóba a medvehagyma meg az ősszel szüretelt zöldfűszerek mellé. Jó ízesítést!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr168802522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása