A cím talán egy kicsit rejtélyesre sikerült, valójában egy nagyon is egyszerű és kézenfekvő dologról van szó. Elkezdődött a póréhagyma szezon, ami nem csak nekem, az egész családnak nagy öröm, mi ilyenkor gyakorlatilag mindent azzal csinálunk. A piacon bejáratott póréhagymás nénink van, de a Szatyortól is mindig berendeljük, ha épp rendelünk. Na, de hogyan kapcsolódik ide a snidling?
Hát úgy, hogy mostanában elkezdtem kicsit odafigyelni a maradékok felhasználására, így jött az ötlet, legyen a póréhagyma végéből, abból a szétálló leveles részből valami, ne dobjuk ki. Legyen belőle snidling, vagyis használjuk úgy, ahogy a snidlinget szoktuk - mi általában nyersen, szendvicsen, levest megszórva. A piacon ezt néha le is szedik az árusok, ha vásárolunk, szóval még a tépés előtt ajánlatos szólni, hogy ne, mert erre most szükség van. Otthon a száraz résztől megszabadítjuk, mossuk, apróra vágjuk mint a snidlinget, aztán szórunk, ha meg több lett a kelleténél, mehet a fagyasztóba a medvehagyma meg az ősszel szüretelt zöldfűszerek mellé. Jó ízesítést!