ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Upcycling ajándékkészítő foglalkozások gyerekeknek

2012. november 26. - időtetrisz

A 4 év körüli gyerekek már lelkesen be szoktak szállni a karácsonyi készülődésbe, örömmel kezelik a sütiformákat, de ajándékokat is szívesen készítenek. Én már kaptam kiszárított gyurmát, mézeskalácsot, rajzot, apró kezek készítette karácsonyfadíszt is. Ennek apropóján ajánlanék három különleges, kifejezetten a gyerekeknek szóló, budapesti ajándékgyártó foglalkozást. Különlegességük a felhasznált alapanyagokban rejlik, mindegyik helyen hulladéknak aposztrofált nyersanyagokból készülnek majd ajándékba adható kincsek, állatfigurák, kitűzők, csatok, gyűrűk, nyakláncok...

idotetrisz_celluxnyito

A Cellux Csoport gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopjain háztartási és városi hulladékok kelnek új életre (kifejezetten olyanok, amelyek minden háztartásban megtalálhatók). Tagjaik között van iparművész, képzőművész, pszichológus, pedagógus és szociológus is, különböző területekről érkeztek, de mindannyian egy témát feszegetnek, az újrahasznosításon keresztül felhívni a figyelmet a hulladékok sorsának, a tudatosság, a fenntarthatóság kérdéseire.

idotetrisz_kituzo1 idotetrisz_cellux7

idotetrisz_cellux2

idotetrisz_cellux3

idotetrisz_cellux4

idotetrisz_cellux1

idotetrisz_cellux6

Inspiráló ötleteik nem állnak meg a szemléletformáló művészeti gyerek-és felnőttfoglalkozásoknál, tárgytervezéssel és kiállítások, kampányok komplett projekttervezésével is foglalkoznak, a koncepció kialakításától a vizuális tervezésig és a gyártásig, de terveztek már nagy visszhangot kapott kismamaboltot is, és napokban jelent meg az Aranyvackor-díjas gyerekkönyv, Sári és Nemszemétke, a Cellux egyik alapítója, Kismarty-Lechner Zita illusztrációival készült könyv.
...és a programok
November 30., 16-19h
Celluxék legközelebbi foglalkozása a Mai Manó Házban lesz 4 az 1-ben! címmel. A gyerekek számára is abszolút élvezhető Vivien Maier vicces gyerekportrékkal tűzdelt fotókiállítása után régi meghívókból, kiadványokból és hozott fotókból a műhelyfoglalkozáson különböző ékszereket, füzeteket, ajándékokat lehet készíteni a gyerekekkel. Részvételi díj: 2500 Ft/fő vagy 3500 Ft /1 szülő és egy gyerek (ebben benne van a kiállítás is). Jelentkezési határidő november 28, regisztrálni a zsanett.pinter@maimano.hu email címen lehet. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze.
 
December 1., 10-13h, Noha Stúdió December 1-jén (most szombaton) 10-13 óráig tartanak gyerekeknek szóló műhelyfoglalkozást Ajándékgyár gyerekeknek! címmel a Noha Stúdióban (1137, Bp., Pozsonyi út 12.). A részvételi díj 2000 Ft/alkalom vagy 1000 Ft/óra. Jelentkezni november 30-ig lehet a noha@nohastudio.hu címen.
December 8., 10-12 h, Medence Szalon A reklámmolinók újraértelmezéséről ismert Medence Csoport szintén szervez (4-10 éves) gyerekeknek szóló karácsonyfadísz készítős programot (Medence Szalon, 1093, Pipa u. 4), a tárgyak itt természetesen hajdani reklámponyvákból készülnek. Fabrikálás közben lehet kakaót szürcsölni és kalácsot majszolni, és lesz még egy hipertitkos meglepetés is. A program ingyenes!
Témába vágó posztok:

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr788802592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági 2012.11.26. 15:29:40

Remek programok! Az első időpont azt hiszem azonban november, és nem december 30-a, csak a félreértéseket elkerülése érdekében :) Köszi az ajánlást!

mimimo 2012.11.26. 16:05:18

Köszi, javítottuk :)
süti beállítások módosítása