ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Adventi koszorú: recycle Tetra Pak

2012. november 29. - időtetrisz

Ahogy teltek az évek, nálunk az adventi koszorúk egyre változtak tény, hogy a kötelező négy gyertyán kívül eléggé szabadon kezelhető a műfaj, az újrahasznosítás felől nézve pedig igazi kihívás akkor, ha az ünnepélyesség keretein belül tervezünk maradni a végeredménnyel. A terményeket, fenyőágakat és egyéb dekorbigyókat hátrahagyva idén, a gyertyákon kívül, nem szerettünk volna célirányosan semmit sem venni vagy beszerezni a koszorúhoz. Ez lett belőle.

Alapnak beáldoztam egyet a háztartásban előforduló legnagyobb méretű fém sütisdobozok közül, amely most történetesen egy oktogon alakú darab volt. Erre újra a Tetra Pak ezüstjét segítségül hívva került burkolat. (Kerek vagy négyszögletes doboz esetében még könnyebb burkolni, mert nem kell nyolc hajlathoz igazodni.)
Először lemértük és kivágtuk a szétbontott Tetra Pak dobozokból a fémdoboznál magasabb (a visszahajtással is számoló) méretű részt, majd függőlegesen bevágtuk a fémdoboz alá hajtandó talpakat. Ahhoz, hogy teljesen körbefusson a burkolat, három csíkra volt szükség. Ezeket először kétoldalú ragasztócsíkkal rögzítettük a fémdoboz oldalaira.
Végül a fémdoboz alján széles, átlátszó ragasztószalaggal erősítettük meg a burkolatot. A belső oldalakon körbefutó Tetra Pak borítás annyival volt egyszerűbb, hogy itt nem hagytunk talpakat, csak egyszerűen körbefuttattuk az anyagot.
Dekorációként, a recycle reciklálásaként, az adventi naptárból megmaradt, kivágott köröket használtuk: összeragasztva a két Tetra-burkolat közé kerültek, tűzőgéppel megerősítve a pozíciójukat. A fényesebb ezüstszínű csillagok gabonapép- és kávészacskóból származnak.
A fémdobozba ezek után egy szép emlékű tengerparti nyaralás és a környező játszóterek látogatása során begyűjtött kavicskészlet került, ezek rögzítették a gyertyák helyét.

Az egész körülbelül egy órát vett igénybe. Ebben a verzióban még azt szeretem, hogy könnyen pakolgatható, a lefolyó faggyút pedig a kavicsokról könnyen le lehet majd tisztítani. Három nap múlva premier!

Az összegyűjtött Tetra Pak-készleteteket pedig még ne számoljátok fel: karácsonyi dekoráció-témában még legalább kétszer vissza fogunk térni rá!

Témába vág Tetra Pak adventi naptár Koszorú csövekből?! - Bármiből Adventi naptár papírhengerekből Letölthető adventi meglepetéscetlik 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr138802662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filcekesanyagok 2012.11.29. 09:25:15

otletes es gyorsan elkeszitheto. tetszik.

mimimo 2012.11.29. 21:42:41

Köszi, filcekesanyagok :)
süti beállítások módosítása