ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hogy összejöjjön - letölthető ünnepi játékok, rituálék a családnak

2012. december 11. - időtetrisz

Végre ott vagyunk, elénekeltük és kibontottuk. És azután...

Ahhoz, hogy mi jöjjön azután, hogy hogyan álljunk meg egy pillanatra a karácsonyfa alatt, van néhány játékötletünk. Olvasd el, töltsd le, vágd ki, rakd a fa alá egy üvegben. És a kellő pillanatban válasszatok belőle. Hogy az ünnep tényleg megtörténjen: hogy sikerüljön egymás felé fordulni, játszani. Kiscsalád, nagycsalád, szerelmespárok, barátok. Akik úgy gondolják, hogy megosztják a karácsonyukat.
A cédulákon található játékok lényege, hogy rálássunk magunkra, odaforduljunk a másikhoz, végiggondoljuk, hogy mi minden történt velünk, hogyan is vagyunk egymással. Mindezt nagyon ünnepien: a jó tulajdonságok, az örömteli események felidézésén van a hangsúly, hogy ebből is fel tudjunk töltődni.

Két nyomtatható lapon 15 játékötletet találtok. Ha a cédulák a fa alatt kötnek ki egy szép üvegben, érdemes előre átbogarászni őket: mit szeretnénk nagyszülőkkel, tágabb családban játszani, mit csak szűkebb körben, melyiket érti már a gyerekünk, melyikhez kicsi még. Én csak hármat tettem félre - ennyit ítéltem nehéznek. Mert a játékok különböző korú és beállítottságú gyerekekkel játszhatók, de majdnem mindegyik élvezetes felnőttek számára. INNEN tölthetők le.

És ízelítőül álljon itt még két játék. Az első lényege, hogy karácsonyfának öltöztetjük egymást: szalagokat (akár a kibontott csomagolópapírok szalagjait) aggatunk egymásra, és minden felaggatott díszt megnevezünk: Ez a te reggeli jókedved, ez a csillogás a szemedben, ha megtudod, hogy palacsinta az ebéd, stb.

Ez a cédula pedig a családtagok (játékosok) kincseit, jótulajdonságait segít összegyűjteni úgy, hogy csereberére is ad alkalmat: akinek valamije hiányzik, az most kaphat a másiktól. A játék segítségével könnyen kiderülhet, hogy ha összedobjuk, amink van, összességében nagyon gazdag család vagyunk.
Jó mulatást.

Témába vág: Játék - Angyali üdvözletet ábrázoló festmények nézegetése letölthető kérdésekkel

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr788802704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása