ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Fűszertartó befőttes üvegből

2013. január 02. - időtetrisz

Természetesen január elsején azonnal rendet csináltam a fűszerek között (is), hiszen  ezen túl mindent a helyére teszek. Mondhatnám, de hiteltelen fellángolásnak tűnne: ugyan, ki hisz az újévi fogadalmaknak. Ez a fűszertartórendszer azonban már idestova két hónapja működik. Fillérekbe került, jól néz ki, és tényleg rend van. Mint egy álom.





Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy egykori szedett-vedett fűszertartóimmal nem élhetek tovább, körülnéztem a fűszertartó-piacon. Minimum 30 darabra volt szükségem. És rögtön kiderült, hogy ilyen feltételek mellett az olcsó is drága. Ekkor eszembe jutottak a bébitápos üvegcséim, és Kifli és levendula zseniális ötlete, ahogy a kupakokat akrylfestékkel átvarázsolta - igaz, ő memóriajátékot készített belőle (érdemes megnézni, gyönyörű).  Volt otthon leárazáson szerzett akrylfesték, és nekiestem a projektnek. A festékrétegek fedik egymást, száradás után klassz mintát lehet kerekíteni az alapszínre.



A következő kérdés a feliratozás. Egy ingyenesen elérhető programmal (Avery) egy pillanat (na jó, ha nem ismered a rendszert, 45 perc) alatt színben és designban megfelelő feliratokat lehet készíteni.


Arra pedig még a befőttcímkézésből emlékeztem, hogy a sima papír is ragad az üvegen tej segítségével. De öntapadósra is lehet nyomtatni, akár rögtön két példányt, mert időnként vélhetőleg érdemes cserélni majd a feliratot.

Az pedig csak hab a tortán, hogy az ikeás forgólap a sarokszekrényben végre funkcionálisan működik: az ABC sorrendben beállított üvegcsék közül egyetlen pördítés után emelem ki az igazit.


Témába vág
Ruhahajtogatás egyetlen mozdulattal - tutorial
Mézpumpa

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr558802726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati 2013.01.04. 19:27:50

De szuper! Én is pont decemberben rendeztem a fűszereket bébiételes üvegekbe, de most akkor (az új akrilfestékeimmel) a tetejüket is le fogom festeni! Nagyon szépek lettek a tieitek!

blagger 2013.01.04. 21:45:48

Örülök, hogy tetszik. A címkézőprogramot is próbáld ki hozzá, de ha azt nincs kedved, ezeket el tudom küldeni neked privátban.
süti beállítások módosítása