ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Matrica házilag

2013. január 08. - időtetrisz

A matrica kincs, mindegy, honnan is van: a rágóhoz csomagolták, a kindertojás játékának része, albumhoz kell gyűjteni, a doktornéni adja (igen, gyógyszerreklámosat), a rajzfilmfigurákról készült sima, netán pufi vagy mozgós, akár zizegős szemű sokszor a kell kategória. És tényleg jó kis játék, szülőbarát is egy darabig, mert van is, meg nincs is: gondolkodni lehet, hol lenne a legjobb helyen, aztán amikor odakerül, már csak dekoráció lesz (remélhetőleg nem a bútorra és a bélyegalbumba vagy az útlevélbe). Mindenesetre kevés gyerek van, aki nemet mondana egy adag matricára.

A házi változathoz csupán egy kétoldalú ragasztóra és a matrica alapjára lesz szükség, na meg egy elég éles ollóra. Innen csak fantáziánk szab határokat, amit a ragasztó elbír és rákerül, abból matrica lesz. A kétoldalú ragasztó olcsó és könnyen elérhető, az egyeurós hálózatban 390 Ft egy 5 méter hosszú, 48 mm széles tekercs.
Persze elsősorban és hagyományosan papírból lesz (ha tekervényes a forma vagy sok kicsi darabot fogunk vágni, érdemes először a ragasztót rátenni és utána vágni, mert így csak egyszer kell az ollóval küzdeni):

Saját rajzból:

Szakadófélben lévő újságokból is sokféle szépet ki lehet menteni.

Egy, már régebbi könyvmegjelenéseket ajánló újságból (ez itt éppen Csodaceruza volt) kis szerencsével a könyvhöz passzoló könyvjelző is készülhet (persze ez sima papírragasztóval is működik):

Szép grafikáknak is nekieshetünk (ez a fentebb említett Csodaceruza belső borítója):
De a kivágott imádott és matricásított rajzfilmhősöknek is borítékolható a sikere:
A csomagolás szimpatikus darabjait is újra lehet hasznosítani (és később újra csomagolásra kerülhet):
Dekorpapírokból:
Apró fatárgyakat is elbír ez a ragasztó:
Pillekönnyű műanyagok is jöhetnek, pl. ezzel kerülhetnek fel a neonfényű csillagok a plafonra:
Kinőtt kedvenc póló jó szolgálatot tehet még borításként, ha a mintája, figurája szerethető,  kidobás helyett  újra lehet használni, akár az sk füzet elejére:
És ha szerencsénk van vagy tudatosan válogattuk össze az apróságokat, akkor kész is van egy foglalkoztató: adott egy rakás szép kis matrica, amit többféleképpen is képpé lehet összerakni, aztán ha kész, beragasztható és talán képként is megállja a helyét. Persze ilyet lehet boltban is vásárolni, és az profibb és szebb, de ezt magunk alakíthatjuk, és talán ajándéknak sem utolsó, főleg, ha sikerül hőn vágyott matricákat legyártani.
Témába vág Matricák, mókakönyvek sk Újrahasznos jegyzetfüzet Gyerekrajzos póló

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1008802716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.01.08. 18:41:10

Nagyon ügyes vagy! Köszönöm az ötletet.

sugarcandy 2013.01.08. 22:45:31

Köszönöm szépen, remélem, további ötletekhez vezetnek ezek a verziók.

mimimo 2013.01.09. 12:47:28

de jó, hogy megcsináltad, kandi! megjött a kedvünk hozzá...

nmarina 2014.01.03. 09:33:17

nem működik az sk füzet linkje :( amúgy köszi a posztot, remek ötlet. :)

sugarcandy 2014.01.03. 10:35:20

kedves nmarina, köszi, hogy szóltál, most már jók a linkek! jó matricázást :) sugarcandy
süti beállítások módosítása