ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék nulla előkészülettel 1#: A színtanítós

2013. április 04. - időtetrisz

A kisfiam egyéves születésnapjára kapta meg a már itt is emlegetett Eric Carle könyvet, A telhetetlen hernyócskát. A nagy műbe olyannyira beleszerettünk, hogy most, mivel élénk érdeklődést mutat a színek iránt, megkapta a szerző másik gyönyörűségét, a Legelső könyvem a színekről címűt. Tetszik neki, de még nem érzett rá teljesen, hogyan kell használni (a lapok ketté vannak vágva, felül a szín, alul a színes tárgyak, a feladat, hogy meg kell keresni a párokat), ezért ilyen egy perc alatt rákészülhető játékokat játszunk. Ebben a hideg és esős tavaszi időben a például ezzel lehet lerövidíteni az unatkozós nyűglődéssel töltött perceket.

Szín a színre
Keress színes tárolókat és keress hozzá illő színű belevalókat. Nálunk ez az IKEÁ-ban vásárolt játéktartó hármas nagyon kapóra jött, de lehet bármiből, a lényeg a szín. Belevaló lehet kupak, apróbb játékok, de legjobbak a színes építőkocka darabjai.
Persze a végére kicsit bepörgött a gyermek:
Piros cica, kék cica
 
Ehhez szükség lesz egy darab háztartási csomagolópapírra, zsírkrétára (vagy ceruzára vagy filcre, mindegy) és a krétáknak megfelelő színű apróságokra.
Mi gyűjtöttünk kupakokat, diót, kiskanalat, egyes építőkockákat.
A feladat, hogy a cicákra (vagy bármire, amit rajzolunk) némi anyai segítséggel vagy teljesen egyedül a gyerkőc összegyűjtse a cica színének megfelelő tárgyakat. Nálunk kellett hozzá egy kis segítség és magyarázás, de egy 2 éves gyereknél már biztosan olajozottabban megy dolog.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr298802926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása