ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

3 egyszerű ajándék készítése gyerekekkel anyák napjára

2013. április 25. - időtetrisz

Közeleg az anyák napja, összeszedünk néhány ajándékötletet. Elkészítésük egyszerű, és remélhetőleg az anyák is örülnek neki. A lényeg, hogy a gyerek(ek) és a szülő is hozzátegyen valamit az anyáknak, nagymamáknak, dédnagymamáknak készülő ajándékhoz. Éppen ezért, ezt a poszt most apáknak vagy közeli rokonoknak szól, akik segíthetnek a kicsiknek a készülődésben.

Forrás: Sarah Janes Studios - állatos sablonok
Három olyan tipp következik, ahol az eredmény borítékolható: klasszul fog kinézni a kis ajándék és a gyerekek is jelentős részt tudnak vállalni a készítésben.

1. Sarah Jane Studios: állatos sablonok

Forrás: Sarah Jane Studios 
Ugyan elég régi ez poszt, de megunhatatlan maga az elv, ahogy készülnek ezek a kedves kis remekművek: tetszőleges stílusban, eszközzel alkothat a gyermek, mindegy, hogy foltok, csíkok, pöttyök vagy bármilyen minták kerülnek a lapra, a lényeg, hogy mondjuk egy A/4-es lapot színezzen ki, töltsön be kedvére. Amikor kész, egy előzetesen kivágott sablon kerül a lapra és ettől az egész csodás kombináció lesz: benne van a kis alkotó egyedi stílusa is, ami olyan keretek közé kerül, hogy a kész kép bárhol megállja a helyét. Látványos tehát a végeredmény, talán azok kedvét is meghozza az alkotáshoz, akik nem annyira szeretnek festeni, rajzolni. Egészen kicsik is nekiláthatnak egy megfelelő, könnyen használható festékkel. A sablonok letölthetőek innen.


2. Időtetrisz: gyerekrajzos póló

Korábban mimimo egy nagyszerű házi megoldást mutatott be nekünk, hogy is lehet a gyerekrajzokat pólóra varázsolni, ez a szuperfej macska volt a főhős, talán emlékeztek is:

 

Ha már olyan korban jár a gyermek, hogy tud és szeretne egyébként is mamát/nagymamát rajzolni, igazán kedves ajándék lehet, ha ez kerül egy jó kis pólóra (khmm, érdemes erre a célre egy újat beszerezni talán,  lehetőleg figyelembe véve azt is, mi az anya/nagymama mérete az is fontos, hogy a textil lehetőleg teljesen sima legyen, a kicsit is bordázott anyagon ugyanis jóval hamarabb szétesik a kép).

Ha valakinek nincs lehetősége beszerezni a fóliát, akkor profi megoldás is van: magát a képet vigyük magunkkal vagy készitsünk egy digitális másolatot, szerencsére rengeteg helyen lehet ma már pólóra nyomtatni (a plázákban nagy eséllyel lesz egy). Általában olcsóbb, ha visszük a pólót és bizony ez valamivel tartósabb is lesz.


3. Fotó-alapú kedvesség

A fotók szerkesztése a Rollip oldalán készült
Számos módon adhatjuk tudtára  az anyáknak, nagy- és dédanyáknak, mit jelentenek nekünk, itt most, utoljára, egy fotó alapú ötlet következik. Keressünk vagy készítsünk egy jó képet a gyerek(ek)ről, külön vicces lehet, ha nevetnek vagy grimaszolnak egy némileg homogén háttér előtt de ez jó alkalom lehet arra is, hogy valami koncepció alapján beöltözős-eszetlenkedős-virágos réten fekvős sorozat készüljön. Kérdezzük meg a kicsiket, mit gondolnak anyáról vagy nagyiról (akár többször is, remek apropó egy bensőséges beszélgetés elindítására) és a szavaikból írjuk rá valamit a fotóra, nyomta(tta)ssuk ki papírra, fotópapírra. Egy csinos keret is jöhet, ha olyan lett a kép, hogy jól áll neki. Lehet ez kicsit giccses és/vagy könnyfakasztóan megható, vicces  minden attól függ, kinek készül. A Rollip nevű online, fotóeffektekben igen gazdag, ráadásul ingyenes képszerkesztő program gyors segítség lehet: csak feltöltjük a képet és indulhat a szerkesztés. Némi kihívást jelent, hogy persze ékezetes betűk nem mindegyik betűtípusnál találhatók  eszperentét beszélők előnyben. Talán ebben az esetben nem ciki utólag berajzolni a hiányzó ékezeteket.


Ezek a kis meglepetések tulajdonképp univerzálisak: apák napjára ugyanúgy működnek, sőt, talán egyéb ajándékozós alkalmakra is, szülinapra, névnapra, karácsonyra stb. is bevethetők.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr928802960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2013.04.25. 12:00:48

ÚÚÚ, ez a fényképbizergálós oldal nagyon jó, köszönöm!!!

sugarcandy 2013.04.25. 12:53:08

Már megérte :)
süti beállítások módosítása