ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Táblácskák a veteményesben - hogy el ne felejtsd

2013. május 07. - időtetrisz

Mivel az időjárás pont megfelelő forgatókönyv szerint dolgozik a mángoldon, ami végül a gondosan körülkerített ágyásunkba került, ezért az ágyássorok feltáblázására is maradt időnk. Időjárásálló, gyerekbarát és dekoratív feliratokra vágytunk.


Ez lett belőle 5 perc alatt. A csalás az, hogy kell hozzá az Aldiban illetve a Lidl-ben időnként nagyon olcsón kapható célszerszám, ami beleégeti a fába a rajzunkat.


Tehát vettem egy, az ágyásszegélyből maradt méretre vágott botot, egy spatulát (gyógyszertárakban fillérekből beszerezhető), egy tollat az előrajzoláshoz, és a célszerszámomat. Kislányomat is izgatta a dolog, így ketten fogtuk a pákát, de vigyázat, az értelemszerűen veszélyes játék. Végül a botba belefűrészeltem egy kis vágatot, amibe klasszul beleszorult a spatula.



Témába vág
Gyerekfonta ágyásszegély

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr758803010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit 2013.05.07. 18:55:01

Hát ez nagyon ötletes! Vajon mennyit bírhat ki? lehet, hogy több évet. Esetleg lehet, hogy jó lenne előtte valami kültéri vékonylazúrral lepácolni a spatulákat, hogy több idényt is kibírjanak. Nekem csak olyan műanyag táblácskáim vannak, de mikor kinő ez az, akkor nem is látszanak. Ha ezeket meg nagyobb karókra rakja az ember, akkor tök sokáig látszódna. Mert azért én is a természetes híve vagyok. Mert amúgy szenvedek néha ezekkel, bár most csak a kiürült zacskókat tettem a ágyás jelölő bot tetejére, de ha nem zacskózom le az eső miatt, és nem kötözöm le a szél miatt, van, hogy pár ágyással odébb találom meg, vagy olyan szinten tönkre megy az érés idejére, hogy na vajon milyen borsó is lehetett ez, vagy melyik fajta bab az? Nagyon szupi ötlet!

blagger 2013.05.07. 21:06:38

De örülök, hogy ilyen lelkes vagy! Én kezdő kertész, és nem tudtam, használnak-e még az emberek egyáltalán ilyen táblácskát. Lakkozás jó ötlet, bár tényleg olyan gyorsan kész, hogy az sem baj, ha egyszezonos móka. A magasításra sem gondoltam, kivárom a tapasztalatokat, és jövőre aszerint.

Edit 2013.05.07. 22:06:12

ááá lakkozni ne lakkoz, (felületkezelő szakmában dolgozom), mert a lakkréteg megsérül kint, a nedvesség beszivárog, ott a fa elkezd gomdásodni, a nedvesség nem tud kiszáradni, és lepereg a lakk. ez a jelenség látható a lakkozott kerítéseknél. szóval fa kerítésre is csak szigorúan vékony lazúr, ami beszivárog a fába, de nem zárja le azt, ott hiába ázik meg a fa, ki is szárad, a lazúrba meg benne van minden gomba elleni, kékülés elleni cucc, ami kell. Persze azokat is 2-3 évente enyhe csiszolás után át kell kenni újra, mert a nap kiégeti a pigmenteket a lazúrból. Szóval ha nekiállok majd ilyen táblácskákat gyártani, lekezelem majd őket, hogy sokáig tartson :)

Edit 2013.05.07. 22:38:40

CSak még annyit, hogy pontatlanul írtam az előbb, szóval kerítésre, pergolákra, oromdeszkára, általában vékonylazúr, a nyílászárókra lehet vastaglazúrt kenni. Ott van lakkréteg is.Mert az ajtó ablak általában jobban védve van, mint pl, egy kültéri lábazat, vagy egy terasz.

blagger 2013.05.08. 14:11:11

Ok, köszi, szuper vagy.
süti beállítások módosítása