ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rendszerezés a gyerekszobában #3: talált tárgyak doboza

2013. november 14. - időtetrisz

Néhány év korkülönbség a gyerekek között igazán jó táptalaja annak, hogy temérdek apró játékdarab szanaszét legyen: a nagyobbik hiába érti már, hogy jobb, hogy a kindertojásban talált 8 részből álló izé egyben van, de a kisebbik biztosan tudományos vizsgálatot tervez rajta és szétszedi, majd szórakozott professzorként valahol ott felejti, lehetőleg 8 féle titkos helyen, ebből legalább egyre éjszaka az ágy felé tartva rálépünk vagy megcsúszunk rajta. Ismerős helyzetek? Egy ponton túl érdemes összeszedni és egy helyre dobálni a talált alkatrészeket.

[caption id="attachment_3479" align="aligncenter" width="600"]a szanaszét heverő játékdarabok megmenthetők a szanaszét heverő játékdarabok megmenthetők[/caption]

 

Talán túl egyszerű dolog, mert adja magát - még csak annyi, hogy érdemes a szabályt is pontosítani hozzá. Egy működőképes tipp: 1 hónapig vagy csordultig telésig lehet benne tárolni a bigyókat, aztán jöhet keresgélés, mihez is tartoznak és ha sehová sem, akkor érdemes kíméletlenül megszabadulni tőlük, esetleg beépíteni valami másik játékba. A pakolás napján garantáltan lesz ujjongás is, hogy előkerült a plüsskutya orra meg a hetek óta hiányzolt speckó legodarab. (Ja igen, saját szülői érdekünkben jobb, ha nem hatalmas a doboz...)

A tárolásról még annyit, hogy a korábban említett szatyros megoldás jelentem bejött, mindenki tudja, hol a dinók helye illetve az autók is visszakerülnek időnként a helyükre).  A lényeg, hogy apró lépésekben is lehet haladni afelé, hogy a gyerekszobában (és úgy egyébként bárhol a lakásban) található tárgyak nagy részének legyen fix helye, mert az időspórolást jelent, nagyjából rendezett háztartást és kevesebb kétségbeesést a nem talált dolgok miatt.

 

a talált tárgyak doboza otthon is elkél

a talált tárgyak doboza otthon is elkél
Dobozt készíteni egyébként nem is olyan nehéz, ismeritek ezt a technikát?  Tavaly karácsonykor készült és ajánlottuk, mint csomagolást. Ez barna csomagolópapír nagyon olcsó és egy kis dekortapasz elég volt hozzá, persze lehet nyomdázni is, sőt, készülhet újságpapírból is, ami később szépen festhető akár.

[caption id="attachment_3497" align="aligncenter" width="456"]fonott doboz házilag fonott doboz házilag[/caption]

Egyéb praktikák a rendszerezés jegyében:

Ceruza- és apróságtartó tápszeresdobozból

A szatyor mint tároló

Kisautótároló papírhengerből

 Letölthető mobiltartó-sablon

Mobiltartó samponos flakonból

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr288803284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása