ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Fűszertartó mágneses késtartóból és bébiételes üvegből

2014. április 25. - időtetrisz

A kisfiam hozzátáplálása óta megszaporodtak a bébiételes üvegek itthon. Ettől mondjuk soha nem estem kétségbe, ellenkezőleg, örültem, mert ezerféle dologra használhatók a praktikus üvegcsék (még adventi mécsest is csináltam belőlük tavaly). Az egyre szaporodó fűszerkészlet darabjai is nem egyszer kapnak helyet a kis üvegcsékben, a tárolásuk viszont egyre nagyobb gondot okozott. A falra szerettem volna tenni őket. Ehhez persze lehet venni falra szerelhető fűszertartókat, de én ezt a bébiételes felhozatalt akartam a falra varázsolni plusz polcok nélkül. Azt már a pecajáték óta tudom, hogy a mágnes a bébiételes kupak szeretik egymást. Vajon hozzátapad a mágneses késtartóhoz? Megsúgom: igen.

DSC_0100

Erre a célra érdemes olyan mágneses lapot választani aminek az egész felülete mágneses. (Nekünk van otthon olyan, amin csak egy mágnes csík van. A kések tapadnak rá, de az üveg nem.) Az IKEA  mágneses késtartója tökéletes választás lehet, de ha csak ezért akarunk venni, akkor elég drága megoldás, mert nem adják olcsón: 3990 Ft egy ilyen 40 cm-es darab. Érdemes tehát szétnézni a piacon, hátha van hosszabb, olcsóbb.

DSC_0099

DSC_0091

Kell egy lelkes apuka, aki felfúrja a végleges helyére. És ezzel kész is. Erre a darabra tökéletesen tapadnak az üvegek. Ha más típust vásároltok, érdemes a boltban csekkolni, mennyit bír.

DSC_0098

DSC_0093

DSC_0095

További IKEA hack ötletek:

06_ikea hack uzsonna_resize

További ötletek bébiételes üvegre: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr808803580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimimo 2014.04.25. 20:13:39

Igen, a Praktikerben lehet kapni 33 cm hosszú mágneses késtartót, 1500 ft-ért.

puszedli 2014.04.25. 20:29:42

Király, köszi! :)
süti beállítások módosítása