ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Találtuk, ajánljuk: Artistamp Pecsétmanufaktúra -- világszép, egyedi pecsétek rendelésre

2014. augusztus 21. - időtetrisz

Épp készülődik egy projekt, amihez Ági barátnőm ajánlotta az ArtiStamp egyedi pecsétet -- nem tudtam még, miért ezt, hiszen minden sarkon lehet már pecsétet csináltatni. Aztán megnéztem és beleszerettem: mert ez nem olyan szokványos pecsét, ezekre a pecsétekre grafikák és betűk is kerülhetnek, ki mit, milyet szeretne. És kicsit elgondolkodva a pecsét vagy nyomda használatának örömén túl a a funkció kihasználása tulajdonképp óriási időspórolás is, no meg vajon létezik olyan életkor, amikor nem jön jól egy saját pecsét?

ex_libris_bico

Szerintem mindig jól jön. Például egy Ex Libris minden megrögzött könyvgyűjtő-imádó legszebb ajándéka, féltett kincse lehet és egyben csinos kis okozója annak, hogy visszakerüljenek a könyvek a gazdához. Remélhetőleg a nagy befőzők sem utasítanak vissza egy jól megtervezett címkét (üres sort hagyva az aktuális befőzött dolog nevének), mert az is milyen klassz, amikor egyforma címkék néznek le a spájz polcairól vagy egy ilyen címkés lekvárt adhatunk ajándékba, ha pedig kereskedelmi forgalomba kerül, még hangsúlyosabb lesz a termék kézműves volta. Hogy egy gyerek mennyire tud neki örülni, azt talán itt az Időtetriszen nem is kell hangsúlyozni...

autos_13db

Az ArtiStamp egy hiányból született: Judit érdeklődését felkeltették a kézzel készített pecsétek, de itthon nem talált ilyesmit, ezért keresett alapanyagot, technikát és elkezdte maga készíteni őket. Judit egyébként grafikus, itt találjátok az oldalát  -- tehát nála nem csak hozott anyag alapján készül, készülhet pecsét, hanem ő maga is szívesen tervez. Az első pecsétek gyerekeknek készültek, aztán elindultak az első egyedi, esküvői pecsétek, a legnagyobb sikere ezeknek és a logós pecséteknek van elmondása szerint.

Madaras_eskuvoi_datum2

A sokadik aprólékos, logós pecsétnél kiderült, hogy van, amit kézzel már képtelenség faragni, ezért áttért a gépi készitésre, de hamarosan, szeptember közepe környékén pecsétkészitő workshopot fog tartani, tehát aki kedvet érez, figyelje az Artistamp oldalt mindenképp.

magyaros_virágok

Ex Libris-rajongók figyelmébe különösen ajánlom Judit meglátását a témáról, engem mélyen érintett, az biztos:

Bevallom legjobban a pecsétgrafika megtervezését élvezem, kértek már tőlem logótervezést, fotókra tehető vízjeltervezését és ezek átültetését pecsétre, ám az igazi kedvencem az Ex Libris bélyegző tervezés. Az Ex Libris olyan kisgrafika, amit a könyveidbe pecsételhetsz, hogy mindenki tudja az a kötet a te könyvtárad része. Aki szereti a könyveit és ragaszkodik hozzájuk az tudja, hogy ez nagyon személyes dolog, fontos, hogy passzoljon a tulajdonosához, ez számomra nagyon inspiráló, olyan mintha logót terveznél egy személynek.

ex_libris_bico

Tényleg sokféleképp felhasználható kissé régimódi, de épp reneszánszát élő  kütyü, Judit készített már pecsétet egy első könyves szerzőnek a dedikálásokhoz, újrarajzolt Bethlen-pecsétet cserkészeknek, alkotott családi pecsétet geocachinghez -- de ajánlja csomagoláshoz, képeslaphoz, a korábban említett befőttekhez, személy szerint pedig a sulikezdéshez is hasznosnak tartom: a gyermek pecsételhető nevével évek melóját lehet megspórolni. Épp ezért újszülöttnek is remek ajándék (már ha a szülők értékelik az ilyesmit...). Szóval, találtuk, nagyon ajánljuk, igazán személyes ajándék lehet egy egyedi pecsét.

level_madarka_pecset_2

Érdeklődni az ArtiStamp oldalán keresztül vagy a artistampdesign@gmail.com címen tudtok.

boroka_lenyomat

Örülnétek egy egyedi pecsétes nyereményjátéknak? Milyen pecsétet szeretnétek?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr18803738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása