Az apukákra is hárul néha a gyereknevelésből. Az ötödik óra után elhozni a a gyermeket az iskolából, majd ¾ óra múlva leszállítani a különmatekszolfézsedzésre és közben olyan ebédet készíteni, ami nem csak apuka szerint finom és 10 percen belül készen is van már komoly logisztikai munkát és némi kényszeredett kreativitást igényel.
Fogadjátjok szeretettel Pif, a Sörbúvár bloggerének vendégposztját.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 x 250 g kész gnocchi
- kb 15 dkg darált mák
- porcukor vagy vaníliás cukor - ízlés szerint
- 400 ml tejszín (vagy 2 dl tej és 200g Creme Fraiche)
- 1-2 evőkanál baracklekvár (vagy málna, vagy eper)
- a tálaláshoz kevés méz, juharszirup, gyümölcsös (eper, füge, narancs) balzsamecetkrém
Elkészítés:
Előkészület - lábos a gnocchinak kis enyhén sós vízzel nagy lángra odatenni (közben az elektromos vízforralóval 1,5 vizet fölforralni), ezalatt előszedni a többi hozzávalót – 1 perc; a porcukorral elkevert mákot egy mélyebb, nagy serpenyőben felhevítjük majd beforraljuk a tejszínnel – miközben a forrásban lévő vízben 4 perc alatt készre fő a gnocchi (csak le kell halászni szűrőkanállal a tetejéről) és ezt meghempergetjük a mákos cuccban, majd tányérba szedjük és a tetejét díszítjük és ízesítjük a mézzel, balzsamecetkrémmel, juharsziruppal, lekvárral, friss eperrel stb. – 1 percÉlvezettel végignézzük, ahogy a csemete behabzsolja az adagját és felnyaláboljuk, hogy továbbrohanjunk vele a különórák valamelyikére, majd onnan pár óra múltán elhozzuk és ha az említett apukának szerencséje van, akkor estére, amikor már minden elcsendesedett, maradt egy pici adag a mákos cuccból a lábos alján, amihez elégedetten elfogyaszthat egy finom Rizmajer Portert, aminek a pörkölt malátás íze csodásan passzol a mákhoz és a gyümölcsös észterek remekül harmonizálnak a lekvárral és az enyhén fanyar balzsamecettel. Mert mi is megérdemeljük…
Pif, hála és köszönet a posztért!