ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Matricázd át és használd újra avagy a tejfölös doboz új élete

Apróságok szortírozására, rendszerezésére remek kis fedeles tárolók

2017. január 26. - időtetrisz

A majdnem kilós tejfölös vagy joghurtos doboz klassz tároló, viszonylag masszív, a felület sima, így aztán elég gyorsan ízlésünk szerint új külsővel otthonunkhoz passzinthatjuk sitty-sotty. A sok egyforma tároló egymás közelében pedig növeli azt az érzetünket, hogy tulajdonképp rend van. Az pedig micsoda öröm, ha könnyedén megtaláljuk pl. azokat alapanyagokat, amiket szépen ezekbe a dobozkákba szortíroztunk... 

tejfolosdoboz_tarolo.jpg

Azért is jó közösségi oldalakon mindenféle csoportokban keresgélni, adni-kapni, mert ilyen dobozokat is felajánl időnként valaki, ezúton is köszönöm Móninak, hogy elküldte a sok-sok dobozt, no meg Rékának is, aki volt olyan kedves és elhozta nekem. 

tejfolosdoboz.jpg

Azzal a szándékkal kértem el a dobozokat, hogy a mindenfelé szóródó alapanyagokat, bigyókákat szépen eldobozoljuk, hogy mindenkinek kicsit könnyebb dolga legyen, ha keres valamit. A tejfölös doboz újrahasznosításával ez egy gyakorlatilag befektetés nélküli kis projekt.

Szerencsére rengeteg lapmatricánk volt (egyszínű vagy mintás, amit méterre lehet venni), tényleg csak méretre kellett vágni és körbetekerni (a fal persze nem egyenes, hanem lefelé szűkül, így erre egy egész kicsit jó figyelni, egyszínű matricánál nem nagyon foglátszani az illesztés). A levegőbuborékokra érdemes vigyázni közben, ha mégis bekerül néhány, szerencsére könnyű kisimogatni. Az öntapadós tapéta is szuper erre a célra. A sima matricákra írni, rajzolni vagy újabb matrickákat tenni is könnyű, esetleg feliratozni, mit is tartalmaznak. Azért is szeretem még ezt a matricás bevonást, mert később könnyű tisztítani a dobozt, el lehet mosni vagy szivaccsal áttörölni.

tejfolosdoboz2.jpg

Gyerekszobába, spájzba, műhelybe, garázsba, oviba, suliba - szóval, ne dobjátok ki, ha nincs rá szükség, még másnak jól jöhet ezeken a helyeken, érdemes megkérdezni, hátha kéri valaki.

tejfolosdoboz_kesz.jpg

Jó szórakozást, örömteli alkotást,

idotetrisz3sugarcandy.jpg

 

 

 

 

 

 

 ☆   ☆   ☆   ☆   ☆   ☆   

Ha tetszett a poszt, kövesd a Facebookon is az Időtetriszt!

Bármilyen kérdés, felvetés ügyében kérlek írj az idotetrisz @ gmail pont com címre.

Follow my blog with Bloglovin

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1512156111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása