ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyerekekkel Budapesten#1: hogy hivják a mai Volvo-paripát?

0001. december 05. - időtetrisz

Új sorozatot inditunk Gyerekekkel Budapesten cimmel, a célja pedig az, hogy az imádott-gyűlölt fővárosi életről kiderüljenek olyan apróságok, amikről nem biztos, hogy lehet tudni, hogy ha unalmas a napunk, legyen hová nyúlni, mivel tudjuk feldobni. Biztos sok dolog lesz, amit ismertek, örömmel fogadjuk a tippeket is!

Most a BKV egy viszonylag helyes próbálkozásából alakult játékot mutatunk be. A szórakozás kitalálója gyermekeim apja). Jónéhány éve (eszerint épp 8) a BKV női neveket adott a vadonatúj, méregdrága Volvóknak azért, hogy hátha kevésbé fogják igy a kedves utasok tönkretenni. A neveket elöl viszonylag nagy betűkkel és ajtók melleti első ablaknál lehet elolvasni, örömhir, hogy épp mostanában cserélték nagyobbra a hölgyek nevét. Csak a 86-oson láttam eddig a neveket (talán néha a 160-as, 260-as is ilyen).

És hogy mi a játék? Hát a klasszikus tippelős: mindenki bemondja az egyik nevet (a kedvencét, amelyiket már látta, mindig a Noémit stb.) és jön az izgalommal teli várakozás: addig sem rohangál, nyűglődik, csinál valami igazán életveszélyeset a gyermek. Ahogy beáll a busz megállóba, máris lehet nyertes hirdetni és boldogan utazni az egyik hölgyön.  Mi nagyon szeretjük, legalább 3 éve megunhatatlan. Szuper lenne, ha a többi busznak is lenne neve/jelzése.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr488802192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása