ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék: zokninyúl sk

2012. május 29. - időtetrisz

Talán nem mi vagyunk az egyetlen többgyerekes család, ahol szépen lassan, de biztosan átvették az uralmat a plüssjátékok. Hopp jött egy újabb karácsonyra egyik nagyitól, hopp egy másik a barátoktól, a szomorú nagytestvér kikönyörögte a turkálóban, a tündéri szomszéd kislány lehozta régi barátait, na, gondolom, mindenkinek ismerős.

[caption id="attachment_6237" align="alignnone" width="600"]zokninyulak maradék félpár zoknikból zokninyulak maradék félpár zoknikból[/caption]

Ez mind tök jó is, hiszen a plüssök puhák, cukik, legalább nem két nap után széthulló, Kínában fröccsöntött izék, egyetlen baj velük, hogy nem picik, így aztán amikor a szülő észbe kap, nincs hová pakolni az újabb cuccokat és bármelyiket szeretné legalább a pincébe elvinni egy időre, a gyerek meg a másik gyerek is szívet tépően sír, hogy ő bizony ezentúl a cuki tigrissel fog aludni, hiába nem nyúlt hozzá a hazahozatal napja óta... Ha mégis sikerül egy zsákkal eltüntetni, egészen sok jó helyre be lehet adni, majd erről is írunk általában és aktuálisan is.

Innen úgy keveredünk a zokninyúlhoz, hogy mégis tök jó valami játékot készíteni és nem csak venni, érzik a kicsik a belerakott energiát, ha nem is tökéletes vagy túl izgalmas a játék, mégis borzasztó kedves lehet nekik (hát persze nem mindig, ezt egyszerűen jobb tudomásul venni, és persze vannak erre alkatilag nem vevő kölykök is).

Idén közeledett a Húsvét és ez a szabásminta már sokadszor jött szembe (éljen az internet mindörökké), végül nekiugrottam. Ami nagyon szuper benne, hogy kézzel is megvarrható, persze csinosabb  és tartósabb lesz, ha géppel van varrva, megkockáztatom, kb. 5 percig tart úgy a varrás. Kézzel készítve mindenestől nagyjából 2 óra alatt készül egy nyuszi, nagyjából ilyesmi az eredmény:

zokninyul_01
Hozzávalók:
1 pár zokni (ezek gyerekzokniból készültek, a lila kb. 23-as, a piros 20-as). A térdzokniból hosszabb fülű nyúl lesz.
tömőanyag
tű, cérna
csörgő valami (a kisebbik egy 8 hónaposnak készült, abba került csörgő is)
gombok a szemnek, a kisebbik gyerek miatt ezeket most kihagytam, inkább hímzett szemük lett
Elkészítés:
Itt nagyon szépen lekövethető, hogy készül.
Idő:
Kézzel 2 óra, géppel maximum fél óra mindenestől.
Boldog nyulat!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr778802232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása