ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Sk: nedves törlőkendő babáknak

2012. június 11. - időtetrisz

Az utóbbi hónapokban szép kis gyűjteményt halmoztam fel növényi olajokból, zsírokból és illóolajokból, itt volt az ideje, hogy elkezdjem felélni a kincseimet. Mivel a bolti nedves törlőkendőtől már régóta szerettem volna megszabadulni, nekiláttam keresni valami jó kis receptet.

Lukrécia kencéit sokan ismerik, jó kis oldal, de most nem tetszett maximálisan amit találtam, kiindulópontnak viszont nagyszerű volt.  Lukrécia receptjében a növényi olaj és a levendulaolaj mellett babasampon is van. Utóbbival voltak kifogásaim. Egyrészt nem tartok ilyesmit itthon, másrészt épp a bolti cucctól akartam megszabadulni.

Az összetevők és a végeredmény


Átnéztem a kis gyűjteményemet és örömmel láttam, hogy van itthon gyógyszertári glicerin, amit megfejeltem egy kávéskanál étkezési szódabikarbónával, ezzel ki is pipáltam a másik recept babasamponját. Az olajak közül mandulát és körömvirágot választottam, levendulaolaj helyett (bár ebből is volt itthon), teafaolajat tettem bele, igaz kevesebbet, 5 helyett 3 cseppet, mert nem akartam, hogy intenzív illata legyen. A desztillált vízből pedig annyit, hogy könnyen spriccelhető legyen és az olaj ne váljon ki a szórófej végére, vagyis ne legyen túl olajos. Hajlamos vagyok elmosogatni, félretenni a jobb flakonokat, így egy évek óta kiürült pumpás hajlakk lett a tartó. Alaposan kimostam. A végeredmény egy nem túl olajos, friss illatú folyadék lett, egyelőre tetszik.

Recept:

2-3 csésze desztillált víz
2 evőkanál mandulaolaj
2 teáskanál körömvirág olaj
3 csepp teafaolaj
2 evőkanál glicerin
1 kávéskanál étkezési szódabikarbóna

Itt vettem őket: 
Mandulaolaj (kimérős) 
Körömvirág olaj
Glicerin (gyógyszertár)

Elkészítési idő: max 5 perc

Használat: papírzsepivel, textilrongyocskával, kinek, ahogy tetszik.

Egy kis segítség, ha SK adagolós papírtörlőre vágysz!

Sima papírtörlőből nedves popsitörlő 1. variáció:



"Igazi" nedves popsitörlő, a hajtogatás:





A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr348802286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blagger 2012.06.11. 11:22:41

szuper vagy, köszi, kipróbálom

puszedli 2012.06.12. 19:17:52

hajrá! :)

Lévai Mariann 2013.07.11. 16:29:57

a csészének mekkora az űrtartalma? illetve az általad leírt receptet is lehet használni az első videon látható módszerrel?:) Köszönöm!

Krisztina Nagy-Egri 2014.10.19. 23:05:41

Sajnos nincsenek itt a videók. Vissza tudnátok rakni őket? Köszi!
süti beállítások módosítása