ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyerekzene: Let's go everywhere

2012. augusztus 01. - időtetrisz

Zeneajánlás következik szakértés nélkül, szimplán csak azért, mert tök jó mindenféléket mókázni a gyerekkel és a gyerekekkel, de az meg még jobb, ha ehhez még háttérzene is van, netán otthon, netán az autóban. És főleg jó, ha a szülő is végig bírja hallgatni százháromnál többször.
A Medeski, Martin & Wood nem igazán gyerekzenére specializálódott, sőt... Mondjuk azt, hogy dzsesszt játszik a 3 úriember (és ha valaki szeretne, a zenekarról bővebben mondjuk itt a Recorderen tud olvasni). Szépen fogták magukat és elkészítették ezt a hihetlen jó, szerintem nem csak gyereklemezt.

A lemez tökéletes: laza, játékos, változatos, viccesek a szövegek (persze angolul van). Nem mellesleg egy rakás gyerek közreműködött az elkészítésében (a lányomnak spec mindig jobban tetszik, ha gyerekek is énekelnek). Lehet rá lötyögni, ugrálni, táncolni, előadni, aztán az utolsó számnál csak leroskadni és mozdulatlanul hallgatni a xilofon lágy hangjait és az altatódal-szerű finom lálázást (persze nem bírják ki, van pár másodperces elszállás, de túlélhető).

Itt a Grooveshark oldalán az egész lemez meghallgatható (és ha mégsem, a lemezcímet kell beírni a keresőbe és előkerül).

Persze angolul van, de egészen jól érthető és a fordítás még egy fajta szórakozást is jelenthet, főleg, ha a gyermek rájön, hogy arról is szó esik, miért nem fürdenek a kalózok.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr508802374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Langsisakos 2012.09.05. 20:39:35

Jo tipp, koszi! Nekunk a BBC kiadasaban bejott az Incy wincy spider es a Pat a cake gyujtemeny, azon is sok gyerek enekel, es klasszik angol gyerek dalok mellett van egy ket modern es vicces darab, de mar jo lenne beujitani.

sugarcandy 2012.09.06. 08:46:26

Ezeket nem ismerem, köszönöm! Lesz még zene, lassacskán.
süti beállítások módosítása