ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Lámpaernyő szalagból - sk

2012. augusztus 15. - időtetrisz

Az első lámpához még egy tíz évvel ezelőtti próbálkozásomból volt drótkeretem. Akkor egy lámpaernyőstől szereztem be, aki most már nem segített ki. Aztán akadt egy ismerős padláson egy, de ha nem vagy ilyen szerencsés, szerintem próbálkozz más ernyőkészítőknél, hátha segítenek. Mert ehhez a lámpaernyőhöz kézügyesség sem kell.



Egyszerűen beszereztem egy hobbyboltban több méter merevített szélű szalagot (ehhez a lámpához 7 méter kellett), majd a lefelé futó drótokat egyesével bevontam vele. Kívül és belül is, hogy alulról ne látszódjék ki a váz. Ugyanezért néhány öltéssel egymáshoz rögzítettem a drót két oldalán a szalagot.




Az ötletet egy, frivol boltjában talált lámpa adta: valószínű ugyanilyen szalgot használt, és 9860 Ft.- ért árulja, de nem tudom, milyen alapra tekerhettette. Vedd meg, ha nincs kedved magad tekergetni.

http://www.meska.hu/ProductView/index/246295
Beszerzés, árak:
organza szalag: A Hobbyművész boltokban nagy a választék, de 230 Ft körül van métere. Érdemes a neten böngészni (drótos szélű szalag, organza szalag keresőkifejezésekkel), mert simán lehet 150 Ft-ért is szerezni, kicsit nagyobb szerencse kell a 120 Ft-os találathoz.
drótkeret: Ha egy lámpaernyősa sem szánt meg, akkor padláson, lomtalanításkor, facebookon (ott is van lomtalanítás csoport, kérdezz rá, van-e valakinek), ismerőstől, stb. Ha van tuti forrásod, írd meg légyszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr628802352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimimo 2012.09.10. 22:41:29

áááá, most ugrott be (tőlem, neked): vannak azok a fém gyümölcskosarak, amiket 100ft-os/1 eurós boltokban is lehet kapni, meg lehet, h. akad a kiszuperálandó lomok között is. az nem lehet, fejjel lefelé fordítva, tökéletes alap egy ilyen burához? a foglalat rögzítését kell még kitalálni.

blagger 2012.09.11. 10:21:36

Nem tudom melyik az, de jó lenne leegyszerűsíteni a vázkérdést: elég ritka szövésű? Bár egy igazi, régimódi csillárvázat nehéz lekörözni.

mimimo 2012.09.11. 17:47:17

Van mindenféle, pl. ez: http://epitkezes-otthon.vatera.hu/konyha_konyhafelszereles/etkeszlet_talalas/talaloedeny_kinalo_talca/fem_gyumolcskosar_kinalo_kosar_1640457392.htmlmeg mélyebbek, laposabbak, szélesebbek is... ha nem is igazi csillárváz helyett, de mellett :)

blagger 2012.09.12. 10:09:49

Húú, ez tényleg jó! Neked van ilyened? Ha igen, a belső kör átmérője elég nagy a foglalathoz? ÉS a belső körből afém szerinted eltávolítható?
süti beállítások módosítása