ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Folyékony szappan sk

2012. augusztus 23. - időtetrisz

A megfelelő szappant használni minden szempontból jó: a bőr hálás, ha csak azt kapja, amire szüksége van; nincs többé havonta újabb és újabb műanyag flakon a kézmosó, a tusfürdő meg a habfürdő miatt, és persze a jó minőségű szappan is lehet olcsó. Kulcskérdés a jó tartó, különben mindenhová odaragad meg randán néz ki az egész cucc. De azért csak van egy hátrány: a végén marad egy pici darab, ami folyton  életét mentő halként viselkedik: állandóan kicsúszik a kézből. Idővel egy rakás ilyen darabka halmozódhat fel, mi legyen belőlük? Például: folyékony szappan.

Persze kézenfekvő megoldás ezeket összegyúrni, de abból is lesz egy kicsi darabka előbb vagy utóbb. Ördögi kör... Ha viszont összegyűjtjük a darabkákat, felöntjük vízzel, valamint kifejezetten jót tett egy bő evőkanál glicerin, de talán enélkül is megfelelő állagú lesz. Botmixerrel tüntessük el az összes darabkát, amikor csupa hab az egész, akkor kész is. A szappanreszelék: víz arányt érdemes lazára venni, amikor ez készült, 3:1 volt a víz javára, használatba vétel után úgy 12:1-et javaslok, mert annyira sűrű lett, többször kellett hígítani.

És persze jöhet egy régebbi flakon, tádám, ilyesmi a végeredmény:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr108802420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása