ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Hordozható autópálya sk

2012. augusztus 30. - időtetrisz

Ezt a gyönyörű autópályát a húgom készítette a kisfiam első születésnapjára. Előrebocsátom, abszolút kezdők is nekiállhatnak, ő is csak nemrég kezdett varrogatni, varrógépet például csak néhány hete, ehhez szerzett. Készült már sk játéknyuszi, hűtőmágnes, neszesszer, és most ez a cuki játszószőnyeg.



Az alapötlet a kreativanyuka.lapunk oldalról származik, de nekem ez a verzió jobban tetszik. A most közreadott elkészítési útmutató abszolút a húgom szüleménye, jómagam csak tolmácsolom a mondandóját. Szóval így készült.
 Hozzávalók

Farmer anyag (külső részhez) - mert strapabíró, merev
Erősebb zöld vászon (belső részhez)
Filc anyag több színben
Tépőzár

A farmert és a vászon anyagot egyforma méretűre szabom, ekkora lesz az autópálya. Körülbelül másfél-két centit ráhagyok mindkettőből. A farmer anyagból kiszabom a parkolót, erre körülbelül 2 centit hagyok rá. Öt egyenlő részre osztom, majd felvarrom rá a filc anyagból kivágott számokat, visszahajtom a szélét, elvarrom, majd rávarrom a zöld anyagra úgy, hogy egyenlő nagyságú zsebecskéket kapjak. Ezek lesznek az autópálya autóinak parkolói. Ezután az útra (fehér filcanyag) felvarrom a sárga csíkokat, majd az utat rávarrom cikkcakk öltésekkel a zöld anyagra.

Előbb az út, aztán az útjelző táblácskák kerülnek fel

A feliratokat szintén felvarrtam

 Ha ez megvan, jöhetnek az útjelző táblácskák is. Én fagyizót, strandot, piacot, házat, a körforgalom közepére virágos bokrot álmodtam, de ez persze nem kötelező, mindenki azt varr rá, amit szeretne. Zárásként jöhet a tépőzár felvarrása, ezt a képen is látható helyre (garázsok mellé) célszerű tenni, hogy összehajtva (mint egy térképet), rögzíteni lehessen. Ez így készül: az összezáráshoz szükséges szalagra rávarrom a tépőzárat, majd a farmer anyagra a szalagot (célszerű összehajtani és úgy jobban látjuk hova kell varrni) és rávarrjuk a fedlapra a kiskocsit filc anyagból. Ha ez is megvan, a ráhagyást behajtjuk, gombostűvel összetűzzük a farmert illetve a már kész pályát, és összevarrjuk. Érdemes elvasalni a szélét, könnyebb megtűzni és varrni is. Ezzel kész is a matchbox méretű autókhoz terveződött pálya.

Így néz ki összehajtva
 Az egészben az a legjobb, hogy hordozható az autókkal együtt (azok ugyebár bent csücsülnek a felvarrt garázsokban), elfér egy kisebb táskában. Nagy segítség az unatkozó gyerekek lekötéséhez, vonatozáshoz, utazáshoz állandó kellék is lehet. Az egyéves kisfiú még nem használja rendeltetésszerűen, egyelőre csak a garázsba tesszük el és szedjük ki a kocsikat, de aztán jön majd a tologatás, még később a szerepjátékok, szóval évekig használható.


Beszerzési helyek és árak:
Farmer, zöld anyag - méteráru bolt néhány száz forint
Filc anyag - hobbi bolt (A4-es filc lapok),
Vastag filc anyag - méteráru bolt (elég drága, métere 3700 forint, de éppen ezért kisebb, akár 10 centiméteres darabokban is kapható, úgy már barátibb)
Tépőzár - méteráru (elhanyagolható az ár)

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr648802410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2012.09.03. 19:54:46

Az én drága unokámnak is pont ugyan ilyen játéka van , nagyon tetszik neki !! bigman.

Anonymous 2012.09.03. 23:06:29

Tesód milyen méretekkel dolgozott?Mekkora lett a "végkifejlett" ?

puszedli 2012.09.04. 18:08:32

Szia! a hossza 63 centi, a rövidebb oldala 45.
süti beállítások módosítása