ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Kimenő: szeptember 28-30.

2012. szeptember 28. - időtetrisz

Hétvégén együtt a család, lehet mocorogni, találkozni, kikapcsolni, végre! Mától igyekszünk minden pénteken szemezgetni azokból a hétvégi budapesti és időnként vidéki programokból, ahová mi is szívesen elmennénk, talán már ki is próbáltuk. Fontos szempont, hogy ne legyen túl drága, szuper, ha ingyenes, jó, ha az egész családnak szórakoztató, netovább, ha a szabadban van, külön szeretjük, ha valamit tanulni is lehet.

fotó: Tóth Masa/marion-photo.blogspot.hu

Péntek

Kutatók Éjszakája: országszerte. A tudomány érdekes, ezt bizonyítandó késő estig lehet járni a helyszíneket és ismerkedni a kutatókkal, a területekkel, az eszközökkel. Lehet laborokat, üzemelő atomreaktort (!) látogatni, okostelefonnal gombfocizni stb. Itt lehet részletesen programokat keresni, ezúton is köszönjük, hogy a külön szűrő segítségével a gyerekkel látogatható programok is másodpercek alatt megtalálhatók. Vigyázat, néhány programra előre kell bejelentkezni a férőhelyek véges száma miatt. Ingyenes!

Szombat

Ludwig: Családi délelőtt: ezúttal A hős, a hősnő és a szerző c. időszaki kiállításhoz kapcsolódóan lesz családi program, melynek lényege: amíg a gyermek vezetővel megnézi a kiállítást/egy részét, majd az aktuális téma alapján alkot (ez most grafika lesz), addig a szülők is megnézhetik a kiállítást, de maradhatnak a kicsikkel is. 10.30-12.30-ig tart, a belépő 600 Ft/fő. Korhatár: tulajdonképpen nincs, 3 éves kor alattiak lehet, hogy még kevéssé élvezik.

Toldi mozi: Stillblog Cellux füzetkészítés 16h: a Design vásár keretében mindenféle papír- és egyéb maradékokból lehet klassz kis füzeteket készíteni többféle eljárással, persze segítséggel, jelige a slow design. A program egyébként a Design hét keretében zajlik.  Ingyenes!

Csodák Palotája: elköltözik a Millenárisról (állítólag a Camponába), ez az utolsó hétvége, amikor  még ott látogatható. Bent tényleg csak csodákkal találkozunk, nagyjából 3 éves kortól már élvezetes a sok kütyü. A boltjukban iszonyú jó dolgok vannak, a fából készült kis csodáktól kezdve a korábban már megénekelt dinamós zseblámpán (itt nem malac formájú) át a legjobb logikai játékokig minden. Sajnos nem mondható olcsónak, de családi jeggyel tűrhető: 5450 Ft (2 felnőtt, 3 gyerek). Nyitva: mindennap 10-18h-ig.


Vasárnap

Pecsa, bolhapiac: mit is lehetne mondani róla azon túl, hogy isteni kacatokat, játékokat, könyveket ruhákat, bármiket lehet találni relatív olcsón, szerencsés esetben fillérekért. Egészen kicsi belépő van: 150 Ft/fő. Nyitva: szombaton és vasárnap 8-14h-ig. Korhatár: az nincs.

Millenáris: Jógafesztivál  9-20h: nagyjából reggeltől estig lehet kipróbálni, nézni, sőt, a gyerekeknek is lesz kedvcsináló prólkozásra lehetőség. A helyszín tökéletes, amíg az egyik családtag (mondjuk anyu) jógázik, a többiek játszóterezhetnek, lehet kacsát, halat etetni, a Jégbüfében múlatni az időt és remélhetőleg mindezt napsütésben. Ingyenes!


Rácalmás:

Rácalmási Tökfesztivál 28-30., reggeltől estig. Lassan hagyománnyá válik a Jankovich-kúriában megrendezett fesztivál, egyre több a program: lesz tökből minden, ami elképzelhető, ehető és készíthető, persze kézműves vásár, az Izek Utcájában rengeteg étel, és még egy rakás koncert is, szombat este pl. a KFT lép fel. Külön izgalmas a töklámpás túra péntek és szombat este 18h-tól: sk lámpással lehet beállni a sorba. Belépő: 500 Ft/nap/fő, 1 m alattiaknak és mozgássérülteknek ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr118802436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita 2012.09.28. 15:17:19

Én ezt a két ingyenes programot ajánlanám Nektek:http://kozossegikertek.hu/hir/fenntarthatosagi-nap-5-2012-szeptember-29-szombat-11-1930-ora/http://momkult.hu/programok/391.html

blagger 2012.09.28. 15:24:09

De jó: köszi, máskor is toldd meg, ha van ötleted :)

sugarcandy 2012.09.28. 16:42:14

De jó, köszi szépen, S. :)

Unknown 2012.09.28. 22:56:10

itt is vannak ingyenes gyerekkoncertek - Levente Péter, Kaláka, Alma - a hétvégére:http://foszezon.hu/2012/programok
süti beállítások módosítása