ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Felfedezőtúrák # 1: Földalatti Vasúti Múzeum

2012. október 09. - időtetrisz

A múzeumozásról mindannyiunknak rémesebbnél rémesebb emlékei akadnak gyerekkorból. Lábujjhegyen végigráncigálnak, csodálni kell, bólogatni, és tanulni belőle. Gyerekkorom óta szerencsére komoly fejlemények vannak e téren: egyre több helyen nem kell csöndben; sőt, lehet játszani odabent; vagy le lehet ülni a földre rajzolni egyet. Gondoltam a magam részéről ezzel a letölthető játékos feladatlappal járulnék hozzá egy kis zajkeltéshez a Földalatti Vasúti Múzeumban (Deák tér) .

Letölthető játéklap a Földalatti Vasúti Múzeum látogatásához


A feladatok kb. 5–10 éves kor között érdekesek: nagyrészt arra épülnek, hogy a gyerek a kiállított földalattik alakját figyelje meg: használja a fantáziáját és a kezét további járművek tervezéséhez; vegye észre, hogy abba a furcsa ívbe a jármű rajzolatában bele lehet látni egy hattyú nyakát; lássa meg, hogy ezek a lágy ívű szerelvények részben nagyon is, részben pedig egyáltalán nem hasonlítanak a mai villamosokra.

Rajzolni, megkeresni, elképzelni, gondolkodni jó. Legalábbis remélem. A feladatlap első oldala innen, a második innen  tölthető le. A másodikon találhatók a megoldások, amelyek elsősorban a szülőknek szólnak: mindenki meséljen annak alapján annyit, amennyit jónak lát. A külcsín Pamuk Andi munkáját dicséri.

Mielőtt útnak indultok, a nyitva tartásról és a jegyárakról innen tájékozódjatok. (Hétfő kivételével 10-17-ig; felnőtt jegy: 320.-, diák és nyugdíjas: 260.-) Ha elmentetek, kipróbáltátok, kérlek mindenképpen jelezzetek vissza esetleges tökéletesítés szóba jöhet.

Jó mulatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr378802486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása