ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyerekzene: Belle & Sebastian - Colours Are Brighter

2012. október 10. - időtetrisz

Időnként súlyos hiányt érzek a gyerekzenék terén: igazán kevés olyan lemez van, amit felnőttként is örömmel végig lehet hallgatni ezredszer is, ne adj isten valamilyen típusú kortárs zene is esetleg. És akkor jön egy ilyen például: 2006-ban a skót, indie popot játszó Belle and Sebastian közreműködésével készült el ez a lemez, amelyen olyan zenekarok saját darabjai szerepelnek, mint Franz Ferdinand, Flaming Lips vagy a The Kooks (utóbbi az idei Szigeten is fellépett), ezek  alapján már könnyű eldönteni, akarja-e hallgatni a felnőtt is vagy sem.

Persze az alkotói szándék is egyértelmű az alcímből: songs for children and grown ups too. Elég jól sikerült eltalálni az arányt minden tekintetben, van benne sodrás, de csendes merengés is, igazán felemelő a King & I és a The Monkeys Are Breaking Out The Zoo a tökéletes gyerek-popdal: fülbemászó, vicces és jól ugrálható.

Ismét a Grooveshark oldalán lehet meghallgatni, itt, igazán üdítő kivétel, és jelentem, tényleg nagyon sokszor meghallgatható, persze csak ha valaki kedveli az effajta zenét annyira, hogy saját magát és gyermekét is hajlandó ilyesmivel ütköztetni.

Az már a hab a tortán, hogy ez egy jótékonysági lemez, minden bevétel a Save the Children alapítványhoz folyik be. Megariszpekt, azoknak meg különösen, akik meg is vásárolják a lemezt. Nem tartom valószínűnek, hogy boltban kapható lenne itthon, de az Amazonon simán fent van.

Jó ugrabugrálást!

 

Témába vágnak

Reggeli pörgés Gyerekzene: Medeski, Martin & Wood: Let's Go Everywhere

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr938802480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása