ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

A gyertyacsonkot ne dobd ki! - Jóslás viaszból

2012. december 27. - időtetrisz

A karácsonyi asztal törmelékeiből a gyertyacsonk igen értékes darab. Gyerekes szilveszteri mulatság egyik alapkelléke lehet.

 
Szóval végy egy adag leégett gyertyát, és gyűjtsd egy edénykébe, amit vagy közvetlenül a tűzhelyen vagy gőz fölött vagy mikróban felmelegítesz, hogy a viasz felolvadjon. Nálunk speciel egy tésztafőző edény alján egy apró befőttesüvegben olvad itt a múlt, hogy jövővé válhasson:


A megolvadt viaszból aztán a jövőjüket kilesni vágyók egy-egy adagot egy vízzel teli edénybe öntenek. Trükközni is ér, hátha az a következő éven is lendít egyet, nem csak a kapott formán:


Végül kezdődhet az interpretációs fázis: Nem csak az a kérdés, hogy ki mit lát a kapott fomákban, hanem, hogy milyen jelentésűnek értékeli azt. A fura fülforma vajon az elkerülhetetlen műtétre vagy az öngyógyulásra utal?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr938802734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása