ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Vissza a természethez: egy észt vadetető mindennapjai - valóságshow a természettől

2013. január 22. - időtetrisz

A neten gyorsan ismert terjed, ismert lett, talán már tudjátok is, hogy egy észt vadetető mindennapjait figyelhetjük webkamerán keresztül 0-24h-ig (ezúton is köszönöm a Hétlövet blog szerzőjének, Boda Kapitánynak a tippet). Egyszerűen varázslatos kicsiknek és nagyoknak is, valahogy mindenki vissza-vissaztér a képernyőhöz, hogy vajon van-e már valaki a bájos nyírfáknál, esetleg megint madarak csipegetnek, megjött-e a szarvasféle vagy a vaddisznó. Persze van itthon is vadaspark, ahol a hús-vér állatokkal lehet talákozni, de ebben az esetben a kerítés virtuális és nem lehet elijeszteni a - főleg szabadban - ritkán látott állatkákat. Sőt, beszélgetni, ujjjongani is szabad, meg hangosan kiabálni is a család többi tagjának, ha végre megérkezett a várva várt vad.

január 20-án készült ez a kép az észt vadetetőről
A webkamera képe itt érhető el. Egy kis ízelítő, miket lehet látni néhány óra alatt, cukiság a köbön:

Reggel hét körül néhány madár csipeget:


Tizenegy körül valaki hoz még kaját:


Délben megjelenik egy szarvasféle:


És kicsivel négy előtt láthatóak a vaddisznók:




Légyszi szóljatok Időtetrisz Facebook-oldalán, ha mozgást láttok!


Témába vág:

Vissza a természethez: te milyenre festenéd?
Vissza a természethez: egy gólyacsalád élete

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr818802764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit 2013.03.16. 23:27:29

Ma akadtam a blogodra, nagyon jó :) Na ezt a linket én is kitettem, sőt van egy gólyás linkem is, a cimkéknél, azokat is lesem mikor költenek. ezt a vadetetőset meg kaptam valakitől, de nem is tudtam, hol van :) Most amúgy megint őzike kajálgatott este 22:26-kor, tegnap este meg 4 őzike! :)

sugarcandy 2013.03.17. 14:57:16

Kedves Edit, köszönjük szépen! 4-en vagyunk, egyedül nehéz lenne ennyit... :)A gólyákat én is nagyon várom, de régóta csak annyi van a honlapon, hogy márciusban lesz újra kép, remélhetőleg nemsokára láthatjuk őket. üdv, sugarcandy
süti beállítások módosítása