ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Expressz legojelmez házilag

2013. február 07. - időtetrisz

Nálunk még nem aktuális a farsangi beöltözés, de eszembe jutott egy varrás nélkül gyorsan elkészíthető maskara, ezért méreteztem egyet a másfél éves kisfiamnak, aki egy fél percig hajlandó volt modellt állni. Külön jó, hogy gyorsan megvan és maximum egy adag műanyag kávéspoharat kell hozzá vásárolni, ha nincs ilyen otthon, és ha dekorfestéked viszont van. Lego jelmez.



Első lépésben a doboz füleit levágom egy sniccerrel, lyukat vágok kétoldalt a kezeknek, majd felragasztom a kávéspoharakat. A darabszám attól függ, mekkora dobozt használunk. Ide most egy hármas blokk passzolt, de el tudok képzelni térdig érőt is, arra nyilván több kell. A poharakat simán tudtam rögzíteni egy olcsó papírragasztóval.





Ezután jöhet is festés. Én matt dekorfestéket használtam vízzel hígítva. A papír jól szívta, de a poharakon száradás után érdemes újra átmenni, vagy hígítás nélkül használni a festéket, mert különben nehezen fedi. Mikor azt hinnéd szépen befestetted, visszanézel és máris keletkezett egy kis fehér folt, mivel a műanyagon nem tapad olyan jól ez a festék.

itt még kicsit foltos a poharakon

Utolsó pillanatos jelmeznek is nagyszerű. Körülbelül fél óra alatt készre szárad és lehet öltözködni!

Témába vágó posztok
Epres csokitorta jelmez
Nyomtatható farsangi álarcok #1
Nyomtatható farsangi álarcok #2

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr418802806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rékocs 2013.02.07. 14:18:42

Ez zseniális, gratula az ötlethez és a kivitelezéshez!

puszedli 2013.02.07. 16:57:21

köszi szépen!
süti beállítások módosítása