ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Pólófestés befőttesüvegtető-nyomdával

2013. február 18. - időtetrisz

vendégposzt by: Tripolszky Sára

Emma hat és fél éves, a tegnapi havas napon vágtunk bele ebbe a projektbe vele, puszedlinél látott ötlet alapján. Mivel először nem tudta elképzelni hogy mi lesz a végeredmény, ezért gyorsan csináltam egy mintát neki, és ez sokat segített. Kb. 2-3 óra alatt gyártottunk le mindent. Két pólót meg egy kisgatyát festettünk be. 




Hozzávalók

  • Ecsetek, ceruza, papír, kisollő, alkoholos filc
  • Ragasztó
  • Sok kisebb-nagyobb befőttesüvegtető
  • Moosgumi (ezt így lehet kapni a papír és dekorboltokban)
  • Textilfestékek

Rajzoljunk és vágjunk ki a befőttesüveg-tető méretének megfelelő formákat (először papírra, aztán alkoholos filccel másoljuk át a moosgunira). A képen látható figurát Emma rajzolta egy csomagolópapírról kivágott kolibri alapján:


A moosgumi alakokat ragasszuk a tetőkre. Nekünk most épp csak pillanatragasztó volt itthon, nem tudom technokollal mennyit kellett volna várni a száradásra. Mivel a pillanatragasztó erősen toxikus, ezért vagy ne azt használjunk, vagy legalább a gyerekek ne legyenek a közelben mikor ragasztunk (illékony, a belélegzése se túl egészséges).


Fessük be a figurákat, vigyázva, hogy a tetőre, mellé ne kerüljön. Ha került, törölgessük le egy zsepivel. Keverhetjük is a színeket. A sötét és a csillámos színek jobban fednek. 



Jó alaposan nyomkodjuk rá a nyomdánkat a pólóra:



A festéket a leírásnak megfelelően kell rögzíteni (a miénket vasalni kellett). Hosszú távú tapasztalataim nincsenek, de 40 fokon gépben mosva a színek jól megmaradtak. 



Témába vág

Lábmelegítő
Pólóra gyerekrajz

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr538802864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crea Tű 2013.02.18. 23:46:33

Nagyon eredeti!
süti beállítások módosítása